Φ. Γεωργίτσης: Η αποκάλυψη για τη Λάσκαρη και το χαστούκι στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» (βίντεο)

Φ. Γεωργίτσης: Η αποκάλυψη για τη Λάσκαρη και το χαστούκι στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» (βίντεο)

Ένα από τα χαστούκια που έγραψαν ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο ήταν εκείνο που είχε δώσει ο Φαίδων Γεωργίτσης στη Ζωή Λάσκαρη, στην ταινία του Γιάννη Διαλιανίδη «Οι θαλασσιές οι χάντες» για το περίφημο μουστάκι!

Ο Γεωργίτσης υποδυόταν ένα λαϊκό παιδί που έπαιζε μπουζούκι που ερωτεύτηκε παράφορα την Ζωή Λάσκαρη που ξεκίνησε να τραγουδά σε ένα night club, μαζί με ένα γυναικείο γκρουπάκι.

«Αυτή η γυναίκα και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις», είχε πει ο Γιάννης Βογιατζής στον Φαίδωνα Γεωργίτση σε μία από τις σκηνές της ταινίας. Όπως και έγινε. Όταν ο Φαίδωνας Γεωργίτσης (Φώτης) εμφανίστηκε ξυρισμένος μπροστά στη Ζωή Λάσκαρη (Μαίρη), εκείνη ξέσπασε σε γέλια. Τότε της έριξε το περιβόητο χαστούκι.

Ο ηθοποιός μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τη συνεργασία του με τη Ζωή Λάσκαρη και αποκάλυψε ότι το χαστούκι που της είχε δώσει, ήταν αληθινό.

«Οι θαλασσιές οι χάντρες ήταν η ταινία που αγαπούσε πιο πολύ από όλες, τη θεωρούμε ότι είναι η καλύτερή μας ταινία. Εκεί υπάρχει βέβαια και η περίφημη ιστορία με το χαστούκι που της έδωσα, το οποίο ήταν ένα αρκετά ισχυρό χαστούκι, και βεβαίως θα μπορούσε να μην είναι αληθινό. Ο Δαλιανίδης όμως μου ζήτησε να είναι αληθινό, διότι ήθελε και μία αληθινή αντίδραση από τη Ζωίτσα. Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να δώσω ένα χαστούκι στη Ζωίτσα, με πίεσε όμως ο Δαλιανίδης. Της το έδωσα, και πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί σε εμένα, μπήκε ο Δαλιανίδης στη μέση και της είπε ότι ήταν δική του η πρωτοβουλία», ανέφερε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρώτη τους συνάντηση, το καλοκαίρι του 1963: «’Οταν πρωτοαντίκρυσα τη Ζωίτσα έμεινα ξερός! Ήταν τόσο όμορφη που δεν μπορούσες να την κοιτάξεις! Ήταν σαν τον ήλιο που δεν μπορείς να τον δεις, δεν μπορείς να τον κοιτάξεις κατάματα, σε θαμπώνει. Μάλιστα, όταν κάναμε και κάποιες σκηνές ερωτικές, η καρδιά μου χτυπούσε πολύ δυνατά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.