Χρυσούλα Διαβάτη: Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μια ωραία γυναίκα τη χάζευες αλλά έκανε ένα μεγάλο κακό

Χρυσούλα Διαβάτη: Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μια ωραία γυναίκα τη χάζευες αλλά έκανε ένα μεγάλο κακό

Η Μελίνα Μερκούρη έκανε ένα μεγάλο κακό, κατάργησε την άδεια του ηθοποιού. Όποιος θέλει παίζει, βάζοντας στο θέατρο την αδερφή του, την ανιψιά του, την υπηρέτριά του. Μπορώ εγώ να πάω να κάνω τον χειρουργό ή τον καθηγητή; είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός..

Η Χρυσούλα Διαβάτη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και μιλώντας για μεγάλους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου αναφέρθηκε και στη Μελίνα Μερκούρη.

Όπως δήλωσε, από το σπίτι της είχαν περάσει σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί της εποχής, αλλά όχι η αείμνηστη Μελίνα γιατί , όπως είπε η κυρία Διαβάτη, πάντα επέλεγε ποιοι θα μπουν στον προσωπικό της χώρο.

«Όχι, στο σπίτι μου πάντα επέλεγα ποιοι θα μπουν. Η Μελίνα Μερκούρη έκανε ένα μεγάλο κακό, κατάργησε την άδεια του ηθοποιού. Όποιος θέλει παίζει, βάζοντας στο θέατρο την αδερφή του, την ανιψιά του, την υπηρέτριά του. Μπορώ εγώ να πάω να κάνω τον χειρουργό ή τον καθηγητή; Γιατί το δικό μου επάγγελμα μπορούν να το κάνουν όλοι;… Ήταν μια ωραία γυναίκα, εντυπωσιακή και καλοζωισμένη. Τη χάζευες. Ως ηθοποιό, ας την κρίνει η ιστορία».

Δεν την έχει κρίνει ήδη η ιστορία, αφού σήμερα, 23 χρόνια μετά τον θάνατό της, μιλάμε ακόμα για εκείνη; Τη ρωτά ο δημοσιογράφος για να λάβει την παρακάτω απάντηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ποιοι μιλάμε; Εσείς μιλάτε. Γιατί δεν μιλάτε για την Κατίνα Παξινού; Γιατί δεν μιλάτε για τη Βάσω Μανωλίδου, που δεν πέρασε μεγαλύτερη ηθοποιός από την Ελλάδα; Για να μην πω παγκοσμίως. Μη με διαολίζετε τώρα. Τότε υπήρχε στο θέατρο ένα κοινό μορφωμένο και έξυπνο. Δεν ήταν ηλίθιο το κοινό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.