«Έφυγε» από τη ζωή ο βραβευμένος με 2 Σεζάρ Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ροσφόρ

«Έφυγε» από τη ζωή ο βραβευμένος με 2 Σεζάρ Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ροσφόρ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ροσφόρ ο οποίος είχε βραβευτεί με δύο Σεζάρ για την ερμηνεία του και ένα για την προσφορά του…

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 87 ετών ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς του γαλλικού κινηματογράφου, ο Ζαν Ροσφόρ, όπως δήλωσε σήμερα στο AFP η κόρη του Κλεμάνς. Ο παριζιάνος ηθοποιός, ο οποίος τον Αύγουστο είχε νοσηλευτεί, πέθανε σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο Ροσφόρ εμφανίστηκε σε σχεδόν 150 ταινίες. Με το χαρακτηριστικό του μουστάκι σπούδασε στο Conservatoire National και ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο στα 19 του χρόνια, όπου ξεχώρισε για τις υποκριτικές του ικανότητες τόσο στην κωμωδία όσο και στο δράμα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έπειτα πέρασε στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ενώ αργότερα σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως οι Μπουνιουέλ, Ταβερνιέ, Σαμπρόλ, Όλτμαν, Σκόλα, Κομεντσίνι, Λεκόντ, Γκίλιαμ.

Βραβεύτηκε με δύο Σεζάρ για την ερμηνεία του (Que La Fête Commence, 1976, Le Crabe-tambour, 1978) και ένα για το σύνολο της προσφοράς του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μερικές από τις γνωστότερες ταινίες στις οποίες συμμετείχε είναι οι: «Ο Μεγάλος Ξανθός» (1972), «Καπετάν Fracasse», «Ο Προστάτης Των Αδυνάτων» (1961), «Ταξίδι στο Μαϊάμι» (2015), «Ο Περίγελως της Αυλής» (1996), «Η Απρίλιος και ο Φανταστικός Κόσμος» (2015), «Γκρρ!!!» (2004), «Το Παιδί με την Κουρδιστή Καρδιά» (2013), «Το Κλειδί» (2007), «Ο Εραστής της Κομμώτριας»(1990), «Αθώοι με Βρώμικα Χέρια» (1975), «Πάντα Ονειρευόμουν Να Γίνω Γκάνγκστερ» (2007), «Μην Το Πεις Σε Κανέναν» (2006), «Η Κόλαση Μέσα Μας» (2005), «Πρετ-α-Πορτέ» (1994), «Αστερίξ και Οβελίξ» (2012).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.