ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιερουσαλήμ: Τιμητική βράβευση για τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη

Ιερουσαλήμ: Τιμητική βράβευση για τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη

Σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στα Ιεροσόλυμα, πραγματοποιήθηκαν οι ιδιαίτερες βραβεύσεις σημαντικών Ελληνικών προσωπικοτήτων. Συγκεκριμένα οι Γιώργος Τσούκαλης, Ιωάννης Μαρωνίτης και Γιάννης Μπάρδης βραβεύτηκαν από την Ιερά Μονή Ανάληψης, παρουσία του Μητροπολίτη Ιωακείμ.

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής, συγγραφέας και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και Νήσων Γιώργος Τσούκαλης τιμήθηκε από την Ιερά Μονή Ανάληψης για το συνολικό έργο του εναντίον της αρχαιοκαπηλίας αλλά και για τη συμβολή του στην προστασία του εθνικού μας πλούτου από τους ιερόσυλους.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε ότι η μεγάλη αυτή τιμή τον οπλίζει με ιδιαίτερο θάρρος και δύναμη για το δύσκολο έργο του.

Ο ξεχωριστός Έλληνας καλλιτέχνης τιμήθηκε για την σημαντική προσφορά του στην τέχνη και για την ιδιαίτερη καλλιτεχνική παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας.

Ο πρόεδρος της Unesco Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης ήταν επίσης τιμώμενο πρόσωπο της σεμνής αυτής τελετής. Η βράβευση του έγινε αφενός για το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί μέσω του ομίλου της Unesco.Όλοι οι βραβευθέντες παρέλαβαν από τον ηγούμενο της Μονής Ανάληψης, πατέρα Αχίλλιο, μια καλαίσθητη περγαμηνή ιδιαίτερης αξίας και σημασίας.

Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκαν επίσης και τα αποκαλυπτήρια τριών έργων του Γιάννη Μπάρδη. Τα έργα που φιλοτέχνησε ο διάσημος γλύπτης είναι ο Παντοκράτορας, η Ανάληψη, και το Θαύμα της Αναλήψεως.

Όλες αυτές οι δημιουργίες είναι ανάγλυφες και αξίζει να τονιστεί ότι τελούν υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Στο πλαίσιο της ιδιαίτερης αυτής εκδήλωσης ο Γιάννης Μπάρδης βραβεύτηκε επίσης από τον πρόεδρο του ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων Ιωάννη Μαρωνίτη ο οποίος δήλωσε ευτυχής που αποδίδει μια τέτοια ξεχωριστή τιμή σε έναν χαρισματικό Έλληνα καλλιτέχνη για την εν γένει καλλιτεχνική του παρουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ιωάννης Μαρωνίτης τίμησε επίσης τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ καθώς και τον ηγούμενο της Μονής Αναλήψεως πατέρα Αχίλλιο για το θεάρεστο χριστιανικό έργο τους που τιμά την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.