ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δημοπρατήθηκε ερωτικό ραβασάκι του Α. Αϊνστάιν (φωτό)

Δημοπρατήθηκε ερωτικό ραβασάκι του Α. Αϊνστάιν (φωτό)

Στο «σφυρί» βγήκαν αρκετές επιστολές του διάσημου φυσικού Άλμπερτ Αϊνστάιν, μεταξύ των οποίων και ένα ερωτικό ραβασάκι προς μια Ιταλίδα επιστήμονα, 20 χρόνια μικρότερης του, η οποία όμως αρνήθηκε να τον συναντήσει.

«Στην επιστημονική ερευνήτρια, στα πόδια της οποίας κοιμήθηκα και κάθισα για δύο 24ωρα, ως ένα ενθύμιο φιλίας» γράφει ο Αϊνστάιν στο σημείωμα, στη γερμανική γλώσσα, το οποίο έχει υπογράψει κι έχει ημερομηνία Οκτώβριο 1921. Η τιμή πώλησης του αντικειμένου ανήλθε σε 6.100 δολάρια στη δημοπρασία του Winner’s Auctions & Exhibitions στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ηλικίας εκείνη την εποχή 42 ετών, λίγο προτού του απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ, έγραψε την επιστολή στην Ελιζαμπέτα Πιτσίνι, μια φοιτήτρια χημείας, την οποία περνούσε 20 χρόνια κι η οποία ζούσε πάνω από το διαμέρισμα της αδελφής του, Μάγια, στην Φλωρεντία.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του Γερμανού φυσικού στην πόλη, «ο Αϊνστάιν εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον να τη συναντήσει. Εντούτοις, η Ελιζαμπέτα ήταν εσωστρεφής και ντρεπόταν πολύ να συναντηθεί με έναν τόσο διάσημο άνθρωπο» αναφέρει ο οίκος στον ιστότοπό του.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βγήκε στο σφυρί και πωλήθηκε έναντι του ποσού των 103.000 δολαρίων ένα σημείωμα του 1928, όπου ο Άλμπερτ Αϊνστάιν περιέγραφε συνοπτικά τις ιδέες του για το «Τρίτο Στάδιο της Θεωρίας της Σχετικότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, μια επιστολή που χρονολογείται από το 1946 όπου ο φυσικός εμψύχωνε έναν Αμερικανό βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος φιλοδοξούσε να γίνει επιστήμονας, πωλήθηκε στην τιμή των 6.100 δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.