ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πέθανε ο γλύπτης Θεόδωρος -Ο καλλιτέχνης του ρολογιού στο Σύνταγμα (φωτο)

Πέθανε ο γλύπτης Θεόδωρος -Ο καλλιτέχνης του ρολογιού στο Σύνταγμα (φωτο)

«Εφυγε» από τη ζωή στα 87 του χρόνια ο γλύπτης Θεόδωρος.

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Αγρίνιο, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts και στην Academie du Feu.
Μετά από πολλά χρόνια σε Γαλλία και ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση και το 1980-1998 έγινε καθηγητής πλαστικής στη σχολή αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ. Το 2007 αναγορεύτηκε Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. Στις 22 Μαΐου 2013, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο.

Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου δημιουργίες του κοσμούν τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, αλλά και του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Ωστόσο ένα από τα προβεβλημένα έργα του, κυρίως λόγω θέσης, είναι «Το ωρολόγιον του μετρό» στην κεντρική είσοδο του μετρό Συντάγματος, έργο του από το 2001.

Βήμα βημα η δημιουργία του γλυπτού στο Σύνταγμα

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι από τον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης.
Αντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας είναι να γίνει δωρεά στο Διεπιστημονικό Κέντρο Μελέτης Γλυπτικής, Αρχιτεκτονικής και Επικοινωνίας Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία CitiesinBalance ή όποιος θέλει και μπορεί να διαθέσει χρήματα σε κάποιον άλλο κοινωφελή οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Πέθανε ο γλύπτης Θεόδωρος -Ο καλλιτέχνης του ρολογιού στο Σύνταγμα [εικόνες] | iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.