ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο «Γενικός Γραμματέας» του Καπετανάκη από την Πειραματική του Εθνικού (φωτό)

Ο «Γενικός Γραμματέας» του Καπετανάκη από την  Πειραματική του Εθνικού (φωτό)

Η ξενομανία, η πολιτική διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις πρωταγωνιστούν στη νέα παράσταση της Πειραματικής του Εθνικού.  H Σοφία Μαραθάκη με την ομάδα της ΑΤΟΝΑλ, μετά την περσινή επιτυχία «Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί», σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο και ανεβάζει στην Πειραματική Σκηνή -1 την πάντα επίκαιρη κωμωδία του Ηλία Καπετανάκη «Ο Γενικός Γραμματεύς».

Ο Γενικός Γραμματεύς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της νεοελληνικής δραματουργίας και κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιανουαρίου. 

Ο Ηλίας Καπετανάκης εξελίσσει και ενισχύει την κωμωδία της εποχής του, καυτηριάζοντας την πολιτική και την κοινωνική διαφθορά, καθώς και τις επιπτώσεις τους στον οικογενειακό βίο. 

Η κολακεία, η ξενομανία, η πολιτική διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις, η απάτη, η υποκρισία και η κλοπή, παρελαύνουν από μπροστά μας καταδεικνύοντας το ψηφιδωτό της Νέας Ελλάδας. 

Ταυτόχρονα όμως η αφέλεια, η φαντασία και η αθωότητα των προσώπων, δημιουργούν μια απόλυτα χιουμοριστική εικόνα, ένα παιχνίδι ρόλων και μασκών, σχεδόν σαν αυτό του καρναβαλιού.

Με άξονα την μουσική του Χαράλαμπου Γωγιού, που αναδομεί το έργο σαν μια σύγχρονη οπερέτα, η παράσταση της Ομάδας Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ, πειραματίζεται με στοιχεία της σλάπστικ κωμωδίας που διαπερνούν το είδος από τον Καπετανάκη και τους αδερφούς Μαρξ μέχρι τον Γκόγκολ και το Θέατρο του Παραλόγου.

Ηθοποιοί: Μιχάλης Βαλάσογλου, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Ρένα Κυπριώτη, Σοφία Μαραθάκη, Λεονάρδος Μπατής , Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Γιώργος Σύρμας, Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Νικόλας Χανακούλας

Ωρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00

Γενική είσοδος 10 ευρώ 

«Ο Γενικός Γραμματεύς» του Ηλία Καπετανάκη

σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από 26 Ιανουαρίου στη Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.