Παραστάσεις Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου τον Ιούλιο στην Ελλάδα από Ιάπωνες φοιτητές

Παραστάσεις Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου τον Ιούλιο στην Ελλάδα   από Ιάπωνες φοιτητές

Στην Ελλάδα έρχονται τον Ιούλιο Οι «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου από τη Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

Οι παραστάσεις στην Ελλάδα γίνονται με τη σημαντική συμβολή του κ. Βασίλη Μπούτου ο οποίος κάλεσε στη χώρα μας τους συντελεστές του έργου για να παρουσιάσουν την παράσταση στους Δελφούς στο πλαίσιο του ANIMART 2017.

Θα γίνουν ακόμη δύο παραστάσεις, στην Αθήνα και τον Πύργο Ηλείας. Σημειώνουμε ότι οι Ιάπωνες φοιτητές συγκέντρωσαν μόνοι τους τα χρήματα (με τη μέθοδο του crowdfunding) για να καλύψουν το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και να έρθουν στην Ελλάδα. Το έργο έχει παρουσιαστεί στο Τόκιο και στο Κιότο με μεγάλη επιτυχία.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι παραστάσεις γίνονται στα αρχαία ελληνικά. Τη μουσική έγραψε η σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός Φουτάμπα Σάτο η οποία παίζει αρχαία ελληνική λύρα στην παράσταση. Η κα Σάτο θα λάβει μέρος και στο εργαστήριο αρχαίας ελληνικής μουσικής και οργανοποιίας που θα γίνει επίσης στο πλαίσιο του ANIMART 2017. H παράσταση στους Δελφούς θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στις 20.00.

Θα προλογίσει η κα Αικατερίνη Διαμαντάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον Μένανδρο, θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουλίου (10.00-12.00) συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή του Νταΐτσι Νούμα, μεταπτυχιακού φοιτητή στο Τμήμα Δυτικής Ιστορίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τόκιο. Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 (ώρα 20.30) θα γίνει στην Αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος, Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης,Μπακογιάννη & Πλαταιών στα Βριλήσσια, με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων Cine-Δράση (δείτε το facebook event). Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:30, στην πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου της πόλης του Πύργου και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας.

Ένα μέλος του Συνδέσμου θα προλογίσει και θα μιλήσει για τη Νέα Κωμωδία και τον Μένανδρο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2017. Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου, Πανεπιστήμιο του Τόκιο Μενάνδρου, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕΣ (κωμωδία) Το κείμενο της παράστασης αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά Παίζουν: Kensuke Tanaka, Koji Kawashima, So Nishimura, Futaba Sato. Σκηνοθεσία: Risa Sakurai Σκηνικά, κοστούμια, αντικείμενα: Φοιτητές του Πανεπιστήμιο του Τόκιο Μουσική: Η Futaba Sato παίζει αρχαία ελληνική λύρα επί σκηνής Σελίδα στην ANIMART 2017 Η 11η ΑΝΙΜΑRT τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Tουρισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε τη συνέντευξη στο GreeceJapan.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.