Θεατρικές παραστάσεις στην Επίδαυρο όλο τον Αύγουστο

Θεατρικές παραστάσεις στην Επίδαυρο όλο τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος στην Επίδαυρο παραμένει γεμάτος εκδηλώσεις. Με κύριο άξονα τις θεατρικές παραστάσεις, το πρόγραμμα πλαισιώνεται από έναν πολιτιστικό περίπατο και τη μεγάλη γιορτή λήξης στις 19 Αυγούστου.

Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες ερμηνεύουν τους κύριους ρόλους σε δύο παραστάσεις. Στις 4 και 5 Αυγούστου, η Μαρία Ναυπλιώτου ερμηνεύει τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, στην παράσταση που υπογράφει η Μαριάννα Κάλμπαρη και αποτελεί μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Θεάτρου Τέχνης και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Με τον Χάρη Φραγκούλη στον ρόλο του Ιάσωνα, δεκαπέντε ηθοποιοί και τέσσερις μουσικοί, ζωντανεύουν επί σκηνής το μεγαλύτερο και αγριότερο παραμύθι που επινοήθηκε ποτέ για τον έρωτα.

«Δύο φορές βάρβαρη η Μήδεια, από καταγωγή και από έρωτα» γράφει στον πρόλογο της μετάφρασής του ο Γιώργος Χειμωνάς. Μέσα από τον μύθο της Μήδειας, όπως αυτός παρουσιάζεται στην τραγωδία του Ευριπίδη, αλλά και μέσα από ένθετα στα στάσιμα του έργου, κείμενα και ποιήματα της αρχαιοελληνικής γραμματείας (Πλάτωνας, Σαπφώ, Θεόκριτος, Αρτεμίδωρος κ.ά.), η παράσταση επιθυμεί να μιλήσει για το ανεξήγητο του έρωτα. Γι’ αυτό το «μέγα κακό που σπαράζει τους ανθρώπους».

Για τον πόθο που είναι δεμένος με τον πόνο, για τους όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης που δίνονται για να καταπατηθούν, για την προδοσία, την εκδίκηση, την καταστροφή.

Στις 11 και 12 Αυγούστου, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ερμηνεύει την ‘Ατοσσα στους «Πέρσες» του Αισχύλου, που σκηνοθετεί ο ‘Αρης Μπινιάρης με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Ο Νίκος Ψαρράς κρατά τον ρόλο του Δαρείου και παίζουν ακόμα ο Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιοφόρος), ο Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης) και 15μελής χορός.
Παράλληλα, στις 5 Αυγούστου στην Επίδαυρο θα πραγματοποιηθεί ο πολιτιστικός περίπατος «Μονοπάτια Πολιτισμού», που είχε αναβληθεί στις 21 Ιουλίου λόγω καύσωνα.

Η φετινή σεζόν θα λήξει στις 19 Αυγούστου, με μία μεγάλη γιορτή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τίτλο «Εδώ είν’ αλώνι για χορό!». Ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μουσικοχορευτική παράδοση του Μοριά, με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από όλη την Πελοπόννησο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.