Επαναλειτουργούν οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα»

Επαναλειτουργούν οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα»

Ο εκδότης Παύλος Δ. Παπαχριστοφίλου ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα.

Όπως παρατηρεί σε ανακοίνωσή του, τα Ελληνικά Γράμματα ξεκίνησαν το 1957 ως προσωπική επιχείρηση του Δημήτρη Παπαχριστοφίλου, για να περάσουν αργότερα στον ίδιο. Κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας εγκαινιάστηκε μια νέα περίοδος για την επιχείρηση, καθώς επεκτάθηκε σε τομείς όπως το παιδικό βιβλίο, η λογοτεχνία και το non fiction. Το εκδοτικό πρόγραμμα συμπεριέλαβε, σε αυτή τη φάση, συγγραφείς όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο Μήτσος Αλεξανδρόπουλος, ο Σωτήρης Δημητρίου, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης και ο Γιάννης Ξανθούλης, από την ελληνική λογοτεχνία και ο Ουμπέρτο Έκο, ο Χ. Λ. Μπόρχες και ο Ουίλιαμ Τρέβορ από την ξένη. Το 2001 τα Ελληνικά Γράμματα ξεκίνησαν συνεργασία με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, που απόκτησε το 51% της εταιρείας, για να γίνει κύριος του 100% το 2007, οπότε και αποχώρησε ο Π. Δ. Παπαχριστοφίλου. Τρία χρόνια αργότερα, ο νέος ιδιοκτήτης έκλεισε τα Ελληνικά Γράμματα.

«Σήμερα, σε μια δύσκολη στιγμή για τον χώρο του βιβλίου και της ενημέρωσης», ο εκδότης του Πεδίου Π. Δ. Παπαχριστοφίλου, αποφάσισε, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, να επαναλειτουργήσει τα Ελληνικά Γράμματα, «εκπληρώνοντας ένα χρέος στον κόσμο που συνεργάστηκε και αγάπησε τον ιστορικό εκδοτικό οίκο και απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών. Η επαναλειτουργία του εκδοτικού οίκου μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, αποτελεί νίκη των ανθρώπων του πνεύματος και της δημιουργίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.