ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας μέσα από έναν εκπληκτικό χάρτη (φωτό)

Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας μέσα από έναν εκπληκτικό χάρτη (φωτό)

Έχετε ξεμείνει από καλές ιδέες για το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσετε;  Τι θα λέγατε για μια περιήγηση στον κόσμο μέσα από τη δύναμη της λογοτεχνίας, με τη βοήθεια ενός εκπληκτικού χάρτη που  δημιούργησε ένας… διαβασμένος χρήστης του Reddit, συμπεριλαμβάνοντας τα εξώφυλλα των πιο αντιπροσωπευτικών βιβλίων από κάθε χώρα;

Η πρωτότυπη αυτή δημιουργία του χρήστη Backforward24, που έγινε viral, περιλαμβάνει κυρίως κλασικά έργα που έχουν ταυτιστεί με κάθε χώρα, αλλά και σύγχρονα μυθιστορήματα που προκάλεσαν αίσθηση.

Στον χάρτη βρίσκουμε διάσημα και σημαντικά βιβλία που άφησαν την σφραγίδα στους στην παγκόσμια λογοτεχνία, όπως π.χ. το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι στη Ρωσία και η «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Τζέιν Ώστεν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ΗΠΑ εκπροσωπούνται από το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» της Χάρπερ Λι, η Ιρλανδία από τον «Οδυσσέα» του Τζέιμς Τζόις, η Κολομβία από το «100 χρόνια μοναξιά» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, η Ιταλία από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη και η Ισπανία από το «Η σκιά του ανέμου» του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για την Ελλάδα, απεικονίζεται στο χάρτη με το εξώφυλλο της Ιλιάδας του ομήρου, ενός βιβλίου που έχει επηρεάσει όσο ελάχιστα άλλα τη δυτική σκέψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.