ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Η καλύτερη ευκαιρία… είναι ΤΩΡΑ»- Το νέο βιβλίο της Ξένιας Κούρτογλου

«Η καλύτερη ευκαιρία… είναι ΤΩΡΑ»- Το νέο βιβλίο της Ξένιας Κούρτογλου

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ξένιας Κούρτογλου, «Η καλύτερη ευκαιρία… είναι ΤΩΡΑ» όπως διαβάσαμε στο sissysworld, και ο κόσμος όπως ήταν αναμενόμενο την αγκάλιασε.

Η Ξένια Κούρτογλου ξεκινώντας από το σκεπτικό ότι η κάθε μέρα είναι σαν μια μικρή ζωή, μας προτρέπει μέσω δικών της βιωματικών παραδειγμάτων να βρούμε πρακτικούς τρόπους και με απλές καθημερινές κινήσεις να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να εξελιχτούμε και να βελτιωθούμε προσωπικά, να αδράξουμε τις ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής, να πραγματοποιούμε όλα όσα θα θέλαμε, να απολαμβάνουμε κάθε λεπτό της ζωής μας με πληρότητα και χαρά, να ζούμε, να προσφέρουμε και να δημιουργούμε με καλοσύνη, ομορφιά και αλήθεια για τον εαυτό μας και τους άλλους και να αποφασίσουμε συνειδητά πού θέλουμε να πάμε τη ζωή μας από τώρα και στο μέλλον.

Και κυρίως να εστιάσουμε στο «τώρα» επιλέγοντας την καλύτερη από τις πολλές δυνατότητες που έχουμε ανά δευτερόλεπτο! Τα πάντα στη ζωή, υποστηρίζει η Ξένια Κούρτογλου, είναι σχέσεις. Σχέσεις όμως όχι μόνο με τους άλλους, αλλά πρωτευόντως με τον ίδιο μας τον εαυτό! Η συγγραφέας επισημαίνει επίσης ότι τα καθημερινά θέματα είναι συνήθως και σε ένα μεγάλο ποσοστό προϊόντα της σκέψης μας, παρά πραγματικότητα.

(Η κυρία Κούρτογλου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο ενω αργότερα συγχαίρει την κα Παπαγεωργίου Σίσσυ ενώπιον των ακροατών επειδή έχει τολμήσει στη ζωή της να πραγματοποιήσει τα όνειρά της!)

(Η κα. Κούρτογλου με την κα. Παπαγεωργίου)

(Η κα. Βασιλικη Κορδερά με την κα. Κούρτογλου)

(O κ.Βαρδής Κορδεράς με την κα. Κούρτογλου)

Το «σενάριο της ζωής», που καθένας μας έχει προδιαγράψει από την παιδική ηλικία, υποστηρίζει η έγκριτη συγγραφέας, μπορεί να αλλάξει πλοκή και χαρακτήρες. Η Ξένια Κούρτογλου αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο της ότι «δεν έλκουμε αυτό που θέλουμε, έλκουμε αυτό που είμαστε», υπονοώντας ότι αυτό που εμείς εκπέμπουμε, αυτό ακριβώς προσελκύουμε με ένα συμπαντικό τρόπο.

Η πληθωρική συγγραφέας μας δείχνει τον τρόπο για να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια και να τα μετατρέψουμε σε προκλήσεις, μαθήματα και ευκαιρίες που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε, με το σκεπτικό ότι ακόμα και από τις αποτυχίες μπορεί να υπάρχει κέρδος, εφόσον μαθαίνουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε από δω και στο εξής! Επίσης μας προτρέπει να μην έχουμε σε καμιά μας δράση τον φόβο της αποτυχίας( ο οποίος συχνά καταστέλλει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα), αλλά να τολμούμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία!

Το βιβλίο μας δείχνει τρόπους να αναπτύξουμε ικανότητες που δεν είχαμε πριν κι έτσι τελικά να βελτιώσουμε την εκδοχή του εαυτού μας. Και ίσως έτσι να πραγματοποιήσουμε όλα όσα θα θέλαμε, αλλά δεν έχουμε επιτύχει έως τώρα… Μας προκαλεί εν ολίγοις να «αδράξουμε τη μέρα», με αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και πίστη στην ευκαιρία που μας παρουσιάζεται κάθε στιγμή! Μέσα από την πλούσια εμπειρία της μας προσφέρει έναν ασφαλή και αξιόπιστο οδηγό πορείας που αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας: οικογένεια, σύντροφο, φιλικές επαφες, επαγγελματική απασχόληση, χρήματα, διασκέδαση, αλλά και τομείς όπως η ασφάλεια, η αυτοπεποίθηση, η πνευματικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερες φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.