ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έκθεση για τον Τ.Ρ. Τόλκιν από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης – Αφιέρωμα στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Έκθεση για τον Τ.Ρ. Τόλκιν από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης – Αφιέρωμα στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρουσιάζει από σήμερα μια από τις πλουσιότερες εκθέσεις, οι οποίες έχουν αφιερωθεί ποτέ στον συγγραφέα του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» Τζον Ρόναλντ Τόλκιν, λογοτεχνικό φαινόμενο του οποίου η επιρροή και η δημοτικότητα παραμένουν.

Η έκθεση «Tolkien: Maker of Middle-earth» (Τόλκιν, Ο δημιουργός της Μέσης Γης) διοργανώνεται στη Βιβλιοθήκη Μπόντλιαν, τη μεγαλύτερη του πανεπιστημίου, και παρουσιάζει χειρόγραφα, χάρτες, εικονογραφήσεις και αντικείμενα που ανήκαν στον Βρετανό συγγραφέα.

«Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι η πρωτότυπη δουλειά του Τόλκιν, αρχίζοντας από εκεί όπου όλα άρχισαν», εξήγησε η επιμελήτρια της έκθεσης Κάθριν Μακ ‘Ιλγουεϊν, καθώς στην Οξφόρδη ο Τόλκιν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πριν πεθάνει, το 1973.

Στις προθήκες παρουσιάζονται οι δημιουργίες του συγγραφέα, λάτρη της γλώσσας, από τα πρώτα του έργα αφηρημένης ζωγραφικής και τα χειρόγραφα παιδικά παραμύθια έως και ορισμένα από τα βιβλία του που εκδόθηκαν μετά τον θάνατό του.

«Ο Τόλκιν ήταν πάντα ένα διεθνές φαινόμενο, ακόμη και όταν ζούσε», δηλώνει ο Ρίτσαρντ ‘Οβέντεν, διευθυντής της βιβλιοθήκης. «Και εμείς, είμαστε το μόνο ίδρυμα που μπορεί να παρουσιάσει μια τέτοια έκθεση: διαθέτουμε μακράν τη μεγαλύτερη συλλογή εγγράφων του Τόλκιν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βιβλιοθήκη Bodley παρουσιάζει ένα μεγάλο μέρος της σπουδαίας συλλογής των αρχείων του συγγραφέα που διαθέτει, μαζί με διαδραστικά στοιχεία όπως ο τρισδιάστατος χάρτης της περίφημης «Μέσης Γης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.