ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

H Kίνα τάσσεται για πρώτη φορά ενεργά στο πλευρό της Ρωσίας στην Ουκρανία: Της παραδίδει 100 εκτοξευτές drone καμικάζι!

Περιφρονεί τις «συστάσεις» ΗΠΑ και Ουκρανίας - Στο Πεκίνο θεωρούν ότι αν χάσει η Ρωσία θα είναι ο επόμενος στόχος της Δύσης και του ΝΑΤΟ

H Kίνα τάσσεται για πρώτη φορά ενεργά στο πλευρό της Ρωσίας στην Ουκρανία: Της παραδίδει 100 εκτοξευτές drone καμικάζι!

Την αγορά 100 εκτοξευτών drone «αυτοκτονίας» αποφάσισε η Ρωσία από την Κίνα: Η προμήθεια αφορά προηγμένα «βαριά» ZT-180 το οποίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς πολεμικής κεφαλής 35 ή 50 χλγρ. και χρησιμοποιούνται για την καταστροφή κέντρων διοίκησης, λιμένων κλπ. και μοιάζει πολύ με το αμερικανικό drone Switchblade.

Συνολικά θα παραδοθούν πάνω από 5.000 drone «αυτοκτονίας» και τόσο ο αριθμός όσο και οι δυνατότητές τους είναι που προκάλεσαν τις δηλώσεις «προειδοποίησης» των δυτικών προς την Κίνα για τυχόν πώληση οπλικών συστημάτων στην Ρωσία.

Στην παρούσα φάση οι Ρώσοι διαπραγματεύονται το κόστος και τον τρόπο εξόφλησης (π.χ. με πετρέλαιο), αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση πρόκειται να παραδοθούν αρχές Απριλίου.

Κατ’αυτό τον τρόπο το Πεκίνο απαντά στις δυτικές απειλές, τόσο του Αμερικανού ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν περί των «συνεπειών που θα είχε για την διεθνή ασφάλεια μια τέτοια κίνηση» όσο και στον πρόεδρο της Ουκρανίας που με περίσσειο θράσος… «απείλησε» την Κίνα για το τι θα συμβεί αν πουλήσει όπλα στην Ρωσία!

Όπως σημειώναμε η Κίνα ξέρει ότι αν χάσει η Ρωσία στην αναμέτρηση με την Δύση στην Ουκρανία, ο επόμενος στόχος είναι η ίδια και πλέον αποφάσισε να αναμιχθεί πιο ενεργά στην σύγκρουση της Ουκρανίας, κάνοντας αυτό που κάνουν οι δυτικοί υπέρ της Ουκρανίας: «Φρεσκάροντας» με παράδοση νέων όπλων τις ρωσικές συμβατικές δυνάμεις. Ήδη από πέρσι παρέχουν πυρομαχικά, κυρίως ρουκέτες των 122 χλστ., στολές, αλεξίσφαιρα γιλέκα κλπ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι είχε αναφέρει με αρκετό… θράσος είναι αλήθεια. ότι:

«Για εμάς είναι σημαντικό η Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσική Ομοσπονδία σ’ αυτό τον πόλεμο

Στην πραγματικότητα θα ήθελα η Κίνα να είναι με τη δική μας πλευρά. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν πιστεύω πως αυτό είναι δυνατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως θεωρώ πως είναι ευκαιρία για την Κίνα να κάνει μια ρεαλιστική αξιολόγηση αυτού που συμβαίνει εδώ επειδή, αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία, θα υπάρξει ένας παγκόσμιος πόλεμος και πιστεύω πως η Κίνα το γνωρίζει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.