ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λευκορωσία: Αντικυβερνητικοί δημοσίευσαν βίντεο με το drone που «κατέστρεψε» (;) το Α-50

Η ByPol ​​ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησαν επίθεση σε ένα αεροδρόμιο κοντα στη πρωτεύσουσα της Λευκορωσίας

Λευκορωσία: Αντικυβερνητικοί δημοσίευσαν βίντεο με το drone που «κατέστρεψε» (;) το Α-50

Ομάδα αντικυβερνητικών από τη Λευκορωσία, η ByPol, δημοσίευσε ένα βίντεο από το drone που φέρεται να δείχνει το ρωσικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C) Beriev A-50.

Η ByPol ​​ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησαν επίθεση σε ένα αεροδρόμιο κοντα στη πρωτεύσουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, η οποία ήταν επιτυχής και ένα αεροσκάφος A-50, που βρισκόταν στη βάση, υπέστη ζημιές.

Σύμφωνα με το ByPol, το πιάτο ραντάρ και το πιλοτήριο του A-50 υπέστησαν ζημιές από την πρόσκρουση δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών με εκρηκτικά.

Το βίντεο δείχνει το drone να πετά πάνω από το αεροδρόμιο και να κατευθύνεται προς το αεροσκάφος. Έπειτα προσγειώνεται πάνω στο ρωσικό αεροσκάφος όπου κάθεται για αρκετά δευτερόλεπτα. Ενώ τα διαθέσιμα πλάνα επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση έγινε, δεν επιβεβαιώνει ότι ήταν επιτυχής. Επίσης, το βίντεο είναι ενδεικτικό για την σχεδόν ανύπαρκτη αεράμυνα πάνω από το αεροδρόμιο.

Πολλές δορυφορικές εικόνες της αεροπορικής βάσης, που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία Maxar, δείχνουν το αεροσκάφος φαινομενικά άθικτο, με μόνο το χιόνι πάνω από την άτρακτο του αεροσκάφους να έχει μερικώς διαταραχθεί.

Την 1η Μαρτίου 2023, αρκετές ημέρες μετά την επίθεση, τα τηλεοπτικά κανάλια της Λευκορωσίας έδειξαν πλάνα από αυτό το ίδιο αεροσκάφος, όπως ισχυρίζονται, άθικτο να απογειώνεται και να πετάει πίσω στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.