ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εφραίμ: «Ανέκαθεν το Δημόσιο προσπαθούσε να αφαιρέσει την περιουσία της Εκκλησίας»

Εφραίμ: «Ανέκαθεν το Δημόσιο προσπαθούσε να αφαιρέσει την περιουσία της Εκκλησίας»

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι ιστορικά είναι το Δημόσιο που προσπαθεί να αφαιρεί την περιουσία της Εκκλησίας και των μονών και όχι το αντίθετο και προανήγγειλε δικαστικό αγώνα για τις εκτάσεις στη Βιστωνίδα.

Μιλώντας σε εφημερίδα  ο ηγούμενος Εφραίμ διατρανώνει την απόλυτη πεποίθησή του ότι η Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκουν όντως στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Για τη δε δικαστική του περιπέτεια αναφέρει: « Όπου υπάρχει Θεός, υπάρχουν και θλίψεις και Σταυρός. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία και το Άγιον Όρος δοκιμάζονται…».

Ο ίδιος πάντως επιμένει ότι έδωσε τον αγώνα του χωρίς προσωπικές πίκρες αλλά με πίστη. «Πριν από μερικά χρόνια δινόταν η αίσθηση ότι δε θα υπάρξει αθώωση για την υπόθεση αυτή». Σε σχέση με την εκκλησιαστική πάντως περιουσία εν γένει, ξεκαθαρίζει ότι «… η περιουσία της Εκκλησίας και των Μονών εξυπηρετεί τις ανάγκες των φτωχών, πράγμα που σήμερα φαίνεται εντονότερα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ηγούμενος καταλήγει ότι ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί, καθώς όπως υποστηρίζει «… το Ελληνικό κράτος τρεις φορές μέσα σε 100 χρόνια με επίσημες πράξεις έχει δεχθεί τα Αρχαία Δίκαια της Μονής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.