ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής κάθειρξης 20 ετών του Ηγούμενου και ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου

Ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής κάθειρξης 20 ετών του Ηγούμενου και ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου

Ανεστάλη η εκτέλεση  της ποινής των 20 ετών κάθειρξης σε βάρος του ηγούμενου της παλαιάς μονής Εσφιγμένου, Μεθοδίου, και ενός μοναχού μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους στο Εφετείο

Σημειώνεται ότι σε ποινή φυλάκισης 20 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στις 27 ΙανουαΡΊΟΥ ο ηγούμενος της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, γιατί είχε ρίξει μια μολότοφ στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές.

Για τα επεισόδια καταδικάστηκε και ένας ακόμη μοναχός της ίδιας Αδελφότητας.

Εκδόθησαν εντάλματα που απεστάλλησαν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, ώστε να συλληφθούν οι μοναχοί, που βρίσκονται στο Άγιο Όρος και να οδηγηθούν στη φυλακή.

Το Δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, ένοχο τον ηγούμενο Μεθόδιο ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως φυσικός αυτουργός για έκρηξη, πρόκληση εμπρησμού κ.ά. Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν, όταν δικαστικοί επιμελητές επιχείρησαν να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο, κατ’ εφαρμογήν προηγούμενης δικαστικής απόφασης.

Τώρα όπως αναφέρουν και οι τρεις δικηγόροι τους Τάκης Μπαλτάκος, Βασίλης Καπερνάρος και Ζήσης Κωνσταντίνου τα εντάλματα αυτά δεν χρειάζεται να εκτελεσθούν και δεν υπάρχει λόγος η Αστυνομία να εισέλθει στο Ιερό Βουνό.

Πάντως επρόκειτο για μια απόφαση που προκάλεσε αρνητική αίσθηση καθώς οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» έχουν εκτοξεύσει χιλιάδες μολότοφ στο παρελθόν με τις οποίες έχουν απειληθεί ζωές, έχουν καεί μερικώς άνρθωποι, έχουν καεί τρόλεϊ, αυτοκίνητα και ιδιωτικές περιουσίες και όμως ουδείς τιμωρείται πλην ελαχίστων με ποινές αστείες μερικών ετών με αναστολή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ για μια μολότοφ που δεν έβλαψε κανέναν οι Γέροντες καταδικάστηκαν σχεδόν ισόβια με 20ετή φυλάκιση!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.