ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η άγνωστη σέχτα με τα μπλε που απαγορεύει σε άντρες και γυναίκες να μιλούν μεταξύ τους πριν το γάμο! [εικόνες]

Η άγνωστη σέχτα με τα μπλε που απαγορεύει σε άντρες και γυναίκες να μιλούν μεταξύ τους πριν το γάμο! [εικόνες]

Θρησκευτική σέχτα με έδρα το South Island στη Νέα Ζηλανδία απαγορεύει στους άνδρες και τις γυναίκες να μιλούν μεταξύ τους μέχρι να παντρευτούν, κάνουν έως 12 παιδιά και ειδικές εξετάσεις για να αποφευχθεί ότι θα παντρευτούν κάποιον έστω και μακρινό συγγενή τους, με σκοπό να κάνουν υγιή παιδιά.

Πρόσφατα, πρώην μέλη της σέχτας Gloriavale, που έφυγαν από την κοινότητα, άνοιξαν το στόμα τους και αποκάλυψαν τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στην μυστηριώδη σέχτα.

sexta_2.JPG

Οι γεννήσεις στην σέχτα είναι περίπου 30 με 40 τον χρόνο ενώ για τον κάθε γαμπρό υπάρχει ήδη καταρτισμένη λίστα με 5-6 υποψήφιες, οι οποίες έχουν εγκριθεί από ιατρικά τεστ, ώστε το ζευγάρι να κάνει υγιή παιδιά.

sexta_3.JPG

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σέχτα που ίδρυσε ο Hopeful Christian, ή αλλιώς Neville Cooper, δέχεται σκληρή κριτική, αφού ο ίδιος κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε την δεκαετία του ’90 για κακοποίηση παιδιών από 12 έως 19 ετών.

sexta_4.JPG

Οι χρήστες του διαδικτύου αναρωτιούνται γιατί δίνεται η νομική δυνατότητα στον Cooper να ελέγχει την σέχτα Gloriavale.

sexta_5.JPG

Η ζωή των ζευγαριών στην σέχτα, η σχέση μεταξύ τους, το πόσα παιδιά θα κάνουν αλλά και πολλές ακόμα πτυχές της ζωής των μελών καθορίζονται από τους 12 σοφούς της σέχτας, που είναι η μεγαλύτεροι σε ηλικία.

sexta_6.JPG

Η σέχτα έχει περίπου 530 μέλη, φοράνε όλοι μπλε και απαγορεύεται ο έλεγχος γεννήσεων. Επίσης αν υπάρξει πρόβλημα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της γέννησης ενός παιδιού (ακόμα και με την ζωή της μητέρας), μόνο ο σύζυγος έχει αρμοδιότητα να επιτρέψει την μεταφορά της σε νοσοκομείο.

sexta_7.JPG

Τα μέλη της κοινότητας δεν έχουν καμία σχέση με τον έξω κόσμο, για τον οποίο μαθαίνουν νέα μόνο από ιστορίες των γηρεότερων της σέχτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ζωή στην σέχτα έγινε ντοκιμαντέρ με μεγάλη απήχηση σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.