Θρησκευτικές γιορτές και γεγονότα σαν σήμερα 2 Οκτωβρίου

Θρησκευτικές γιορτές και γεγονότα σαν σήμερα 2 Οκτωβρίου

Γιορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, και κοινωνικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 2 Οκτωβρίου…

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Κυπριανού επισκόπου Καρθαγένης και Ιουστίνης της παρθένου (†304). Του αγίου Μάρτυρος Θεοδώρου, του Γραβά. Νεομάρτυρος Γεωργίου, του Χατζή (†1794). Οσίου Θεοφίλου.

Δείτε κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 2 Οκτωβρίου:

322 Πεθαίνει ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης.

1178 Ο Σαλαντίν καταλαμβάνει την Ιερουσαλήμ, μετά από 88 χρόνια κατοχής των Σταυροφόρων.

1452 Σαν σήμερα γεννιέται ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Γ ο Λεοντόκαρδος.

1852 Γεννιέται ο Σκοτσέζος χημικός, Γουίλιαμ Ράμσι, ο οποίος ανακάλυψε το αργό, το ήλιο, το νέο, το κρυπτό και το ξένο. Το 1904 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Χημείας

1904 Σαν σήμερα γεννιέται ο Βρετανός συγγραφέας Γκράχαμ Γκριν.

1910 Στη Μεγάλη Βρετανία, απολύονται 150.000 εργάτες αλευρόμυλων.

1924 Υιοθετείται το Πρωτόκολλο της Γενεύης, που ενδυνάμωνε την Κοινωνία των Εθνών.

1925 Ο Σκωτσέζος John Logie Baird, ένας φτωχός μηχανικός, εφευρίσκει στο Λονδίνο την τηλεόραση μεταδίδοντας εικόνα από ένα δωμάτιο του εργαστηρίου του σε άλλο, με ανάλυση 28 γραμμές. Το 1929 και με την υποστήριξη του BBC μεταφέρεται εικόνα μέσω τηλεφωνικού καλωδίου στα στούντιο του BBC και αναμεταδίδεται υπερατλαντικά μέσω ραδιοπομπού σε 30 γραμμές, οπότε και αρχίζουν οι πρώτες τακτικές εκπομπές. Ο Baird ιδρύει την Television Ltd και πεθαίνει φτωχός το 1946. Το BBC θα εκπέμψει επίσημα για πρώτη φορά στις 2/11/1936 από το Alexandra Pallace με 204 (Baird) και αργότερα με 405 γραμμές (Marconi).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1958 Σαν σήμερα η Γουινέα κηρύσσει την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.