ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Αμβρόσιος καλεί σε ξεσηκωμό για το Σκοπιανό – Οργανώνει συλλαλητήριο

Ο Αμβρόσιος καλεί σε ξεσηκωμό για το Σκοπιανό – Οργανώνει συλλαλητήριο

Σε ξεσηκωμό για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων κάλεσε τους πολίτες ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Σε εκδήλωση ο Αμβρόσιος εξέφρασε την έντονη αγωνία και ανησυχία του για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, προσθέτοντας πως καταδικάζει όλες εκείνες τις μεθοδεύσεις που θα οδηγήσουν σε μία λύση εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας και που θα θέσουν σε κίνδυνο την εδαφική και εθνική της ακεραιότητα.

«Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, σας καλώ να ξεσηκωθούμε! Ολοι οι Αιγιαλείς! Για να μην μολυνθεί ακόμη περισσότερο η ιστορία μας», είπε ο μητροπολίτης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24. Παράλληλα ενημέρωσε ότι η μητρόπολη διοργανώνει συλλαλητήριο, στις 21 Ιανουαρίου, ως διαμαρτυρία για την «επιχειρούμενη παράδοση του ονόματος της ”Μακεδονίας”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και 4.000 χρόνια», είχε πει νωρίτερα. «Η Εκκλησία μας έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου ”Μακεδονία” ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της ”Μακεδονίας’», είπε ακόμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.