Ο Ιβάν Σαββίδης απεικονίζεται σε αγιογραφία σε εκκλησία στο Πρόχωμα Κιλκίς (φωτό)

Ο Ιβάν Σαββίδης απεικονίζεται σε αγιογραφία σε εκκλησία στο Πρόχωμα Κιλκίς (φωτό)

O Ιβάν Σαββίδης, έχει κάνει δωρεά στο Πρόχωμα Κιλκίς μία εκκλησία, πιστό αντίγραφο του ναού του Αγίου Πνεύματος στη Σάντα της Γεωργίας.

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο ναούς εντοπίζεται στους τρούλους καθώς στην Σάντα είναι από λαμαρίνα, ενώ στο Πρόχωμα χρυσοί.

Ο Ιβάν Σαββίδης με τη δωρεά θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του Ιγνάτιου και της μητέρας του Κλεονίκης και στην αυλή της εκκλησίας υπάρχει και η προτομή του Ιγνάτιου Σαββίδη. Στον ίδιο ναό, μάλιστα, τελέστηκε και ο γάμος του γιου του, το καλοκαίρι του 2016.

Εκεί υπάρχει και μια αγιογραφία στην άκρη της οποίας εμφανίζεται σύσσωμη η οικογένεια Σαββίδη να κρατάει στα χέρια της την εκκλησία του Αγ. Πνεύματος της Σάντας και να την προσφέρει στον θεό.

Χαρακτηριστική είναι και η φράση που αναγράφεται στη ρωσική γλώσσα ακριβώς από κάτω και η οποία αναφέρει: «Δέσποτα δέξου αυτόν τον ναό ως προσφορά από τους δούλους σου, Ιωάννη, Κυριακή, Γεώργιο και Νικόλαο και άκου την προσευχή των προσευχόμενων στον ναό αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.