ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για Θρησκευτικά: «Το ΣτΕ κατήργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπ. Παιδείας»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για Θρησκευτικά: «Το ΣτΕ κατήργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπ. Παιδείας»

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ, αφορά αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών, του Νίκου Φίλη, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί από τον νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

«Το ΣτΕ κατάργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας», τόνισε.
Όταν ο τότε υπουργός, Νίκος Φίλης εξέδωσε τις δυο αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τότε η ιεραρχία έλαβε μια απόφαση ότι έτσι όπως είναι δομημένες οι ενότητες αυτές δεν είναι σύμφωνα με τις προτάσεις της ιεραρχίας. Οι προτάσεις τότε της ιεραρχίας, δεν έγιναν δεκτές. Τότε ο Νίκος Φίλης έλεγε, άλλα στην ιεραρχία, άλλα στο Μέγαρο Μαξίμου και η Εκκλησία αποφάσισε να μην τις κάνει δεχτές. Τότε έγινε η προσφυγή στο ΣτΕ», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην συνέχεια εξήγησε ότι «η αλλαγή του υπουργού, έφερε πάλι τον διάλογο και έγιναν νέες προτάσεις, όπου οργανώθηκαν οι φάκελοι του μαθήματος και σε δεύτερο στάδιο θα γίνει η συγγραφή των βιβλίων. Το ΣτΕ κατάργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας. Οι προηγούμενες αποφάσεις έτσι και αλλιώς έχουν καταργηθεί. ‘Έχουν δημιουργηθεί νέες προτάσεις από την εκκλησία που έχουν γίνει αποδεχτές. Συζητούμε χωρίς να υπάρχει αντικείμενο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.