Βολές Μητροπολίτη Βεροίας σε Ν. Καρανίκα: «Πρέπει να φύγει – Είναι ανιστόρητος και επικίνδυνος»

Βολές Μητροπολίτη Βεροίας σε Ν. Καρανίκα: «Πρέπει να φύγει – Είναι ανιστόρητος και επικίνδυνος»

Κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου για την ονομασία της Μακεδονίας που έλαβε χώρα σε 23 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων σε ομιλία του στην ομόνυμη πόλη σχολίασε και τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, ο οποίος αποκάλεσε τους συμπατριώτες του στην Ημαθία «αμόρφωτα εθνίκια».

Ο κ. Παντελεήμων φανερά ενοχλημένος έδωσε την δική του απάντηση λέγοντας πως μπορεί η περιοχή να ήταν βάλτος, αλλά σε αυτόν τον βάλτο πολέμησαν οι Μακεδόνες, οι Μακεδονομάχοι, όσοι είχαν ελληνική συνείδηση, έστω και αν μιλούσαν τη σλαβική γλώσσα ή τη βλάχικη, για να ελευθερώσουν τη Μακεδονία και από τους Τούρκους και από τους Βουλγάρους.

Ο Μητροπολίτης, υποστήριξε επίσης πως αν όλα τα παραπάνω τα αγνοεί ο κ. Καρανίκας, τότε κακώς πληρώνεται από το ελληνικό κράτος.

Ο κ. Παντελεήμων χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι γείτονές μας δείχνουν αυτήν την επιμονή και την εμμονή στα ιδεολογήματα πού τεχνηέντως καλλιέργησαν επί δεκαετίες εις βάρος μας, αλλά δυστυχώς βρίσκονται και Έλληνες πού υποστηρίζουν ανάλογες απόψεις και καθυβρίζουν όσους είναι αντίθετοι στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας, όπως συνέβη προ ημερών με τον συμπολίτη μας από την Αλεξάνδρεια, πού είναι σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού της χώρας μας. Πώς μπορεί ένας ανιστόρητος να κατηγορεί με τόσο προσβλητικό τρόπο τούς συμπολίτες του, λέγοντας ότι ἡ περιοχή της Αλεξάνδρειας δεν έχει σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και ότι η σχέση της με τον Μακεδόνα στρατηλάτη είναι ένας μύθος.

Ναι, μπορεί να ήταν βάλτος ἡ περιοχή, αλλά σε αυτόν τον βάλτο πολέμησε ο Ελληνισμός, πολέμησαν οι Μακεδόνες, οι Μακεδονομάχοι, όσοι είχαν ελληνική συνείδηση, έστω και αν μιλούσαν τη σλαβική γλώσσα ή τη βλάχικη, για να ελευθερώσουν τη Μακεδονία και από τους Τούρκους και από τους Βουλγάρους και τούς συνεργάτες τους. Και πολεμούσαν, γιατί είχαν απόλυτη συνείδηση και συναίσθηση της ελληνικότητάς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί με αυτή την ιστορία του τόπου τους, που ο κ. Καρανίκας χαρακτηρίζει μύθο, μεγάλωσαν και κρατήθηκαν Έλληνες. Γιατί δεν είναι μύθος η παρουσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων ούτε στην Ημαθία, ούτε στη Βεργίνα, εκεί όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι και τα ανάκτορα των Μακεδόνων, αδιάψευστοι μάρτυρες της ελληνικότητας των Μακεδόνων, ούτε στη Μίεζα, όπου βρίσκεται η σχολή του Αριστοτέλη, όπου μαθήτευσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ούτε βεβαίως στην Πέλλα και το Δίον. Και εάν όλα αυτά τα αγνοεί ο κ. Καρανίκας, τότε είναι ανιστόρητος και κακώς πληρώνεται από το ελληνικό κράτος ως σύμβουλος του πρωθυπουργού για να καθυβρίζει και να προσβάλλει τούς συμπολίτες του. Εάν πάλι δεν τα αγνοεί, αλλά σκόπιμα διατυπώνει αυτές τις απόψεις, διαστρεβλώνοντας την ιστορία, τότε είναι κυριολεκτικά επικίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα και δεν μπορεί να είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.