ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μητροπολίτης Άνθιμος: «Όσα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους αγνοούν τα τωρινά δεδομένα»

Μητροπολίτης Άνθιμος: «Όσα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους αγνοούν τα τωρινά δεδομένα»

Τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία προωθούν με δηλώσεις τους την ιδέα διαχωρισμού κράτους κι Εκκλησίας, δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τα σημερινά δεδομένα. Αυτό ανέφερε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Τόνισε δε, πως η Εκκλησία έχει μεγάλη πνευματική υπόσταση, προσφορά στο γένος κι έχει πραγματοποιήσει πολλές θυσίες για το καλό της Ελλάδας.

Υπογράμμισε πως στην πλειοψηφία του ο κλήρος ούτε θέλει να συζητήσει για τον διαχωρισμό ούτε είναι διατεθειμένος να το πράξει.

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό και τους τριγμούς που έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εκτίμησε πως θα συνεχιστούν οι αποχωρήσεις μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διευκρίνισε ωστόσο, πως δεν είναι σε θέση να υιοθετήσει σενάριο πτώσης της κυβέρνησης. Επιπλέον, προσέθεσε πως η συμφωνία δεν έπρεπε να συνομολογηθεί με την ΠΓΔΜ, εκτιμώντας ότι ο λαός δεν είναι ικανοποιημένος ή ευχαριστημένος.

Σημείωσε τέλος, ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως αληθεύουν οι καταγγελίες του Μεγάρου Μαξίμου για πιέσεις σε βουλευτές από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.