ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το πιάνο στοίχισε σε μουσουλμάνο κληρικό τη θέση του στην ιερατική σχολή! (βίντεο)

Το πιάνο στοίχισε σε μουσουλμάνο κληρικό τη θέση του στην ιερατική σχολή! (βίντεο)

Παρά το γεγονός πως ο πνευματικός ηγέτης των Σιιτών του Ιράκ και σεβαστή μορφή για πάμπολλους Λιβανέζους, Αγιατολάχ Άλι αλ Σιστάνι, έχει πει πως ούτε το πιάνο, ως μουσικό όργανο, ούτε η κλασική μουσική απαγορεύονται από τη μουσουλμανική θρησκεία, εν τούτοις ένας σιίτης ιερωμένος του Λιβάνου εκδιώχθηκε από την ιερατική σχολή του.

Ο Σαγιέντ Χουσέιν αλ Χουσεϊνί, 38 χρόνων, δεινός πιανίστας και ερασιτέχνης ποιητής, ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο ο ίδιος παίζει πιάνο. Αλλά, φορώντας την ενδυμασία του κληρικού, ως πρόκληση στην κοινωνικά παραδεδεγμένη – σε Δύση και Ανατολή – εικόνα του μουσουλμάνου ιερωμένου.

«Ήθελα να δείξω ότι οι ιερατικές σπουδές δεν πρέπει να είναι απομονωμένες από τον κόσμο ή από τους ανθρώπους ή από άλλες σπουδές» δήλωσε στο Reuters ο αλ Χουσεϊνί, προσθέτοντας ότι εκδιώχθηκε από τη ιερατική σχολή αλ Θαλακαΐν της Βηρυτού.

Πληροφόρησε ότι ανάρτησε το βίντεο, στις αρχές Μαρτίου, στον λογαριασμό του σε κάποιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το οποίο, σε διάστημα μιας ώρας, είχε περισσότερα από 10.000 views.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=qPKJ3xHk8Fc

Ακολούθησαν οι αρνητικές αντιδράσεις. «Είμαι λάτρης της μουσικής και της τέχνης. Αλλά είναι αδύνατον για μένα να αποδεχθώ την εικόνα ενός ιερωμένου με τουρμπάνι να παίζει μπροστά σε κόσμο. Το τουρμπάνι είναι ιερό κι έχω δικαίωμα να ασκώ κριτική» τουίταρε κάποιος @jouj_lebiiiiii.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον της μουσικής, ο αλ Χουσεϊνί – ζει με τη γάτα του, τον Καίσαρα, στο Νταλιέ, το νότιο προάστιο της Βηρυτού – ποστάρει τακτικά ερωτικά ποιήματα που γράφει. Συνήθιζε να γράφει στίχους για τραγούδια της Χεζμπολά. Διαφωνεί με τη σκυθρωπή εικόνα του μουσουλμάνου κληρικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.