ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σουνίτης θεολόγος: Το Ισλαμικό κράτος είναι μια οργάνωση άπιστων αποστατών

Σουνίτης θεολόγος: Το Ισλαμικό κράτος είναι μια οργάνωση άπιστων αποστατών

Ο καθηγητής θεολογίας στο πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ, Αχμέντ Καριμάχ (Ahmed Karimah), το οποίο είναι ένας από τους εγκυρότερους θεσμούς του σουνιτικού Ισλάμ και έχει έδρα την Αίγυπτο, είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι μια οργάνωση άπιστων αποστατών.

Μιλώντας στην αιγυπτιακή τηλεόραση, στο κανάλι Dream TV, ο Αχμέντ Καιμάχ καταδίκασε τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στο Παρίσι και στο Μάλι.

Επανέλαβε ότι όποιος ταυτίζει αυτά τα εγκλήματα με το Ισλάμ διαπράττει μια προφανή αδικία.

Τουλάχιστον 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Παρίσι από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν στις 13 Νοεμβρίου τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ένοπλοι της Αλ Κάιντα εισέβαλαν σε πολυτελές ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, και κράτησαν 170 ομήρους. Η ομηρία έληξε με 21 νεκρούς.

Ωστόσο, ο σουνίτης καθηγητής θεολογίας «ξέχασε» να καταδικάσει τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στη Βηρυτό του Λιβάνου, με θύματα 43 μουσουλμάνους σιίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζουμε ότι στις 14 Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά το μακελειό στο Παρίσι, ο Μεγάλος Ιμάμης του Αλ Άζχαρ, είχε καταδικάσει τις «ειδεχθείς» επιθέσεις και είχε «ολόκληρο τον κόσμο να ενωθεί για να αντιμετωπίσει αυτό το τέρας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.