ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε κρίση η σχέση του Ιερώνυμου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε κρίση η σχέση του Ιερώνυμου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ανησυχία προκαλεί στους κόλπους της Ορθοδοξίας η διαμάχη, ακόμα και μέσω δημοσιοποιημένων επιστολών, που εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το κλίμα δυναμιτίζεται μέρα με τη μέρα και αν δεν υπάρξουν κινήσεις εκτόνωσης, σχολιάζουν εκκλησιαστικοί κύκλοι τότε θα «είναι αρκετά δύσκολο να επικρατήσει η ενότητα» στη σύγκληση της Μεγάλης Συνόδου που θα γίνει στην Κρήτη τον Ιούνιο.

Λίγες ώρες μετά την ενέργεια του Οικουμενικού Πατριάρχη να αποκαλύψει στα ΜΜΕ την επιστολή που του έστειλε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και με την οποία εξηγούσε ότι δεν θα παραστεί στην πανορθόδοξη σύναξη, που έγινε πρόσφατα στη Γενεύη, για «προσωπικούς λόγους» η Αθήνα σήκωσε το γάντι αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Η Αρχιεπισκοπή έδωσε στο φως της δημοσιότητας και δεύτερη τελική επιστολή του Ιερώνυμου στο Φανάρι προκειμένου να «μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις». Όπως αναφέρεται δεν «μνημονεύονται προσωπικοί λόγοι απουσίας του Μακαριστού από τη Σύναξη, καθώς εν τω μεταξύ συνθήκες δεν επέτρεπαν μια τέτοια αναφορά». Επιπλέον ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει «κωλυόμενος» και πως η Εκκλησία θα εκπροσωπηθεί από μητροπολίτες. Κύκλοι της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρουν ότι η επιστολή του Ιερώνυμου συνδυάζεται με το συνοδικό ανακοινωθέν όπου αναφέρει ότι οι λόγοι απουσίας του έχουν να κάνουν με «ενέργειες που υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος και το κύρος της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ιερώνυμος φαίνεται πως δέχεται πιέσεις να απαντήσει πιο δυναμικά στο Φανάρι εφόσον «είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλαδική Εκκλησία απειλείται με υποβάθμιση». Από την άλλη πλευρά υπάρχουν μητροπολίτες που συνιστούν χαμηλούς τόνους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.