ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θερμή υποδοχή σε Εφραίμ από πιστούς στα Πατήσια (βίντεο)

Θερμή υποδοχή σε Εφραίμ από πιστούς στα Πατήσια (βίντεο)

Με τις καμπάνες να χτυπούν πανηγυρικά και πιστούς να χειροκροτούν θερμά, έφτασε ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, στην εκκλησία του Αγία Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια

Ο Εφραίμ αθωώθηκε σήμερα για το αποκαλούμενο σκάνδαλο «των ιερών ανταλλαγών» και νωρίς το βράδυ που έφτασε στην εκκλησία του Αγία Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να παρασταθεί σε δοξολογία προς τιμήν του.

Το εσωτερικό της εκκλησίας αλλά και ο προαύλιος χώρος είχε κατακλυστεί από πιστούς που μόλις είδαν τον ηγούμενο φώναζαν πανηγυρικά «άξιος άξιος» και τον χειροκροτούσαν, ενώ ο ίδιος είχε στο πλευρό του τον πάτερ Αρσένιο ο οποίος ήταν κι αυτός ανάμεσα στα άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση.

«Ευχαριστώ το λαό για την προσευχή τους. Ευχαριστώ την εκκλησία» ήταν η απάντηση του ηγουμένου στους δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν πως αισθάνεται μετά τη αθώωση του, ενώ σε ερώτηση εάν σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά εναντίον όσον του καταλόγισαν εμπλοκή του σε σκάνδαλο αρκέστηκε στο να απαντήσει: «Ευλογούμε τους πάντες και τα πάντα»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους πιστούς μεταξύ άλλων ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρθηκε εμμέσως για τα όσα κατηγορήθηκε ανέφερε: «Δεν βιώνουμε την αιωνιότητα. Οι ενάρετοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν μέσα στην εκκλησία. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν τα βιώματα κι οι εμπειρίες και αυτά βιώσαμε κι εμείς».

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα λόγια το γέροντα Παϊσίου αναφέροντας ο ηγούμενος «Τον αδικημένο άνθρωπο τον ευλογεί ο αδικημένος Χριστός με τα δυο του χέρια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.