Νέα ελληνορωσική κρίση: Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα στον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιο! (upd)

Νέα ελληνορωσική κρίση: Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα στον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιο! (upd)

(Aνανέωση – Αρχικό κείμενο 07.30): Με μια κίνηση που σίγουρα θα πυροδοτήσει αντιδράσεις και αντίποινα από την Ρωσία, η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε να δώσει συνέχεια στην ελληνορωσική κρίση και να μην επιτρέψει στον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκα, κ. Βαρσανούφιο να επισκεφθεί το Αγιο Ορος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος, αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα στον Μητροπολίτη καθώς το υπουργείο Εξωτερικών και ο Ν.Κοτζιάς έκριναν ότι η επίσκεψη του ιεράρχη στο Αγιο Ορος θα μπορούσε να υπονομεύσει την ασφάλεια της Ελλάδας!

Ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, αντέδρασε έντονα όταν έμαθε ότι δεν του χορηγήθηκε βίζα για να επισκεφθεί προσκυνηματικά το Άγιον Όρος.

«Αυτό είναι απαράδεκτο και αντιχριστιανικό» – φέρεται να ανέφερε προς τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν του αποσαφήνισαν τον λόγο γιατί δεν του χορηγήθηκε βίζα.

Εν συνεχεία η Μόσχα ζήτησε από το ΥΠΕΞ να εξηγήσει την άρνηση, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλλον η προσπάθεια Τσίπρα να αποσπάσει εκ νέου πρόσκληση στην Μόσχα, ναυαγεί…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.