ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Όνειρα: Η φωνή του υποσυνείδητου – Τί σημαίνουν 5 κοινές ονειρικές καταστάσεις

Όνειρα:  Η φωνή του υποσυνείδητου – Τί σημαίνουν 5 κοινές ονειρικές καταστάσεις

Περπατάτε και εκεί που κάνετε τη βόλτα σας μέσα στη φύση, στέκεστε σε ένα βράχο. Ξαφνικά πέφτετε. Σηκώνεστε τρομαγμένοι και συνειδητοποιείτε πως ήταν απλά ένα όνειρο. Ξαναπέφτετε στο μαξιλάρι σας.

Λένε πως τα όνειρα είναι η φωνή του υποσυνείδητου. Αλλοι τα ερμηνεύουν, άλλοι τα αφήνουν στο κρεβάτι τους. Ο ψυχολόγος Δρ. Ουίλιαμ Μπράουν μίλησε για την ερμηνεία ονείρων, τονίζοντας πως το νόημα εξαρτάται από τον εσωτερικό ψυχισμό του ατόμου. «Τα όνειρα έχουν πολλούς τρόπους», λέει.

Σε μια προσπάθεια ερμηνείας των ονείρων, δίνει εξηγήσεις για τα πιο κοινά.

Ονειρο: Στέκεστε σε έναν βράχο και ξαφνικά πέφτετε

Το όνειρό της πτώσης μπορεί να σχετίζεται με το συναίσθημα απώλειας ελέγχου ή αισθάνεστε συγκλονισμένοι. Μπορεί, επίσης, να σχετίζεται με την ανασφάλεια.

Αυτό είναι που είναι σημαντικό σε ένα τέτοιο όνειρο είναι ποιο είναι το άτομο και ποιες οι εμπειρίες του. Αυτός θα έχει πολύ διαφορετικές ενώσεις με τη λεπτομέρεια του ονείρου.

Ονειρο: Χάσατε τη φωνή σας και δεν μπορείτε να φωνάξετε βοήθεια

Αυτό μπορεί να μην είναι όνειρό, αλλά αποτέλεσμα της παράλυσης στον ύπνο. Κατά τη διάρκεια αυτής, υπάρχει ατονία, που αποτρέπει το σώμα να ενεργεί ή μετακινηθεί, όταν ονειρεύεται. Οι άνθρωποι, που την βιώνουν, συνήθως ξυπνούν πριν ολοκληρωθεί.

Ονειρο: Γυμνός μπροστά σε κοινό

Συνήθως αυτά τα όνειρα συνοδεύονται από συναισθήματα αμηχανίας και ντροπής ή ακόμα ευπάθειας και έκθεσης. Σε περίπτωση που δεν αισθάνεστε ντροπή, το άτομο θέλει να το δουν, να το αναγνωρίσουν και να το θαυμάσουν.

Ονειρο: Πέφτουν τα δόντια σας

Μήπως ανησυχείτε; Πιθανότατα να αγχώνεστε για ένα άτομο με ισχύ και ικανότητα. Αυτό το κοινό όνειρο μπορεί, ακόμη, να σχετίζεται με τους χρόνους αλλαγής και μετάβασης.

Ονειρο: Σας κυνηγούν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολα εξαρτώνται από το ποιος σας κυνηγά. Συχνά στα όνειρα εμφανίζεται ένα «τέρας», το οποίο αποτυπώνει κάποιον εθισμό ή χρέος. Εάν βλέπετε έναν άνθρωπο, τότε αναλογιστείτε τις σχέσεις που έχετε με αυτό. Επίσης, να θυμάστε πως ο άνθρωπος-κυνηγός μπορεί να είναι και κάποια πτυχή του εαυτού μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.