Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Κανένας ορθόδοξος ναός να μην μένει κλειστός στην Αίγυπτο»

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Κανένας ορθόδοξος ναός να μην μένει κλειστός στην Αίγυπτο»

Εντολή και προτροπή της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄είναι να μην μένει κανένας Ναός στην Αίγυπτο κλειστός, ο Ιερός Ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Μέμφιδος.

Ο Πατριάρχης, με επικεφαλής τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.Νικόδημο, την συνοδεία κληρικών της Μητροπόλεως και ομάδα 50 προσκυνητών από το Κάϊρο και το Πόρτ Σάϊντ, πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στον περικαλή Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, στην βορειοανατολική Αίγυπτο, στην δυτική όχθη της Διώρυγας του Σουέζ και, συγκεκριμένα, στην πόλη της Ισμαηλίας, περιοχή όπου άλλοτε ήκμαζε ο ελληνισμός.

Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας, ο Σεβασμ. κ.Νικόδημος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία, στην οποία εκτός από τους δεκάδες προσκυνητές, παρευρέθησαν και μικρός αριθμός μελών της Ελληνικής Κοινότητος Ισμαηλίας, υπό τον Πρόεδρό της κ.Ιωάννη Μισρέκη.

Ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Μηνά στην Ισμαηλία, ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής μετά τρούλου, θεμελιώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1921 και περατώθηκε το 1935.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

πηγη romfea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.