ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκδήλωση για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη (φωτό)

Εκδήλωση για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη (φωτό)

«Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης – 45 χρόνια σιωπής περιμένουν το θαύμα» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, και της παράλληλης έκθεσης φωτογραφίας, που διοργανώνουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Τερψίδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ετήσιου φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλες τις κοιτίδες της ορθοδοξίας και του ελληνισμού.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «είναι η πρώτη φορά που στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται εκδήλωση που τιμά τη χαλκίτιδα σχολή από την οποία αποφοίτησαν, μεταξύ άλλων, δώδεκα Οικουμενικοί Πατριάρχες, δύο Πατριάρχες Αλεξανδρείας, τέσσερις Αρχιεπίσκοποι Αθηνών, καθηγητές πανεπιστημίου, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, πρέσβεις, έμποροι, και βιομήχανοι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:30 στην προσφυγομάνα Τούμπα, όπου οι Μικρασιάτες έχτισαν τις εκκλησίες τους και προσέφεραν σε αυτές τις εικόνες που με τόση ευλάβεια έφεραν μετά τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες τους.

Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης προέρχεται από το αρχείο του Χαλκίτη Δημητρίου Παλαβίδη και από το αρχείο της Σχολής, με τη συμπαράσταση του ιερομόναχου Ελευθέριου Αλούκου. Στην έκθεση ξεχωρίζουν τα σχέδια για την ανακαίνιση και επέκταση της Σχολής με νέους κοιτώνες, σύγχρονη βιβλιοθήκη και αμφιθέατρο. Επίσης θα παρουσιαστεί ο νέος, μοναδικός στο είδος του, κήπος της Σχολής με φυτά από την Αγία Γραφή.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο βυζαντινός χορός «ΗΔΥΜΕΛΟΝ», με χοράρχη τον Ιωάννη Τσάμη και θα προβληθεί βίντεο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

  • Αίθουσα εκδηλώσεων Τερψίδου: Βοσπόρου 24, Κάτω Τούμπα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

pontos-news.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.