ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πατριαρχικές και ποιμαντικές επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Σμύρνη

Πατριαρχικές και ποιμαντικές επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Σμύρνη

Πατριαρχικές και ποιμαντικές επισκέψεις στην περιοχή της Σμύρνης, θεσμοθέτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά από πρόσκληση των δημάρχων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής και αίτημα της ανασυσταθείσας Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας της πόλης. Έτσι, και φέτος για τρίτη φορά θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Πατριάρχη στη γη της Ιωνίας.

Το πρόγραμμα της επικείμενης επίσκεψης, από την ερχόμενη Κυριακή 7 έως την Τετάρτη 10 Μαΐου στη Σμύρνη, περιλαμβάνει συναντήσεις με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές και θρησκευτικές τελετές. Ακόμη, το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συμμετοχή στο τρίτο Αγιολογικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φτάσει στο αεροδρόμιο της Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής και αμέσως θα κινηθεί προς το χωριό της ορεινής Εφέσου τον Κιρκιντζέ όπου και θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα πραγματοποιηθεί στο ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Τη Δευτέρα θα προεξάρχει στην Πατριαρχική θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Εφέσου, επί του τάφου του Αγίου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Καϊμακάμη και στον δήμαρχο Εφέσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.