ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οικ. Πατριάρχης: «Αντέχει και συνεχίζει εμπρός η Ρωμιοσύνη της Πόλεως»

Οικ. Πατριάρχης: «Αντέχει και συνεχίζει εμπρός η Ρωμιοσύνη της Πόλεως»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απεύθυνε λόγο σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές πανεπιστημίων και σε εργαζόμενους νέους από την Ομογένεια αλλά και από την Ελλάδα που ζουν στην Πόλη, στο πλαίσιο πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης που διοργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Πατριάρχης μίλησε με πατρικούς λόγους, γεμάτους ελπίδα για το μέλλον Ρωμιοσύνης στην Αστική Σχολή Γαλατά, όπου και έλαβε χώρα η εκδήλωση, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου.

«Ανέτειλε μια περίοδος, κατά την οποίαν καλούμεθα να πράξουμε και πάλιν ημείς, εν Φαναρίω, το πανίερον χρέος: να κρατήσουμε το παρελθόν, να το φέρουμε ως ουσίαν εις το παρόν και να εξυφάνουμε το ένδυμά του διά το μέλλον», είπε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Είμαστε εδώ, εις την Πόλιν των Πατέρων μας, εις την Κωνσταντινούπολιν, είμαστε γηγενείς, είμαστε ένδημοι και όχι απόδημοι, και τηρούμε με ευλάβειαν τα έθιμα που μας εκληροδότησαν αι προ ημών γενεαί. Τηρούμε τα έθιμά μας όχι με εθισμόν αλλά με ήθος. Τηρούμε τα έθιμά μας όχι από ανάγκην να δηλώσωμεν την ύπαρξίν μας -είναι αυτονόητος εφ? όσον είμεθα Χριστώνυμος λαός- αλλά διά να κηρύξουμε ότι η Ρωμηοσύνη της Πόλεως αντέχει και συνεχίζει εμπρός!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντικρίζοντας τους «βλαστούς της Ομογένειας», όπως χαρακτήρισε τις νέες και τους νέους, ο Πατριάρχης εξέφρασε τη συγκίνησή του. «Συγκινούμεθα αλλά και αγωνιούμε! Συγκινούμεθα, καλά μας παιδιά, διότι σε εσάς θα παραδώσουμε την σκυτάλην της κοινωνίας, και αγωνιούμε διότι είσθε το κέντρον του πατρικού ενδιαφέροντος μας! Είσθε η τρυφερά μέριμνά μας! Χτίστε και σεις την δική σας Βασιλειάδα, καλά μας παιδιά! Κι αν δεν μπορέσετε με υλικά μέσα, φροντίστε ώστε οι καρδιές σας να γίνουν θάλπος διά τα απορφανισμένα από ελπίδα πρόσωπα, παρηγοριά δι’ όσους πονούν εις την ψυχήν και εις το σώμα, στέγη σεβασμού προς το τίμιον γήρας. Χορτάστε όποιον πεινά και διψά για βοήθεια με ένα σας χαμόγελο! Γίνετε ευχάριστοι και εύχρηστοι διά κάθε άνθρωπον. Τότε όλοι, θέλοντας και μη, θα βλέπουν εις τα μάτια σας τον Θεόν του Βασιλείου, την Βασιλειάδα των τέκνων του Θεού, αλλά και την Βασιλείαν των Ουρανών. Έτσι διατηρούνται τα έθιμα εδώ εις την Μεγάλην Εκκλησίαν. Με την προσπάθειαν του αγιασμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.