ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βαρθολομαίος: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης

Βαρθολομαίος: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται να βρίσκεται η ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την οποία οι τουρκικές Αρχές έκλεισαν το 1971.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος τον Απρίλιο συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας Ο Κόσμος ότι η σχολή θα επαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβριο – πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, είχε προαναγγείλει ότι ήρθε η ώρα της Χάλκης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βαρθολομαίος προσδιορίζει με ακρίβεια το πότε θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Όπως είπε σε ομογενείς από την Αυστραλία που επισκέφθηκαν το Φανάρι, η ελπίδα του είναι το σχολικό έτος να ξεκινήσει στις 18-19 Σεπτεμβρίου. «Πέρασαν σχεδόν 50 χρόνια, 47 για την ακρίβεια, κατά τα οποία οι προσπάθειες μας για την επαναλειτουργία της Σχολής δεν καρποφόρησαν. Όμως τελευταίως είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι επίκειται η επαναλειτουργία της Σχολής, όπως με διαβεβαίωσαν και στην Άγκυρα», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ρεπορτάζ του Κόσμου, στο οποίο προδημοσιεύονται οι δηλώσεις του κ. Βαρθολομαίου, τονίζεται ότι στη Χάλκη φοίτησαν τόσο ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας όσο και ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.