ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κίνα: Ξεκινάει το έτος του «πύρινου πετεινού» (φωτό)

Κίνα: Ξεκινάει το έτος του «πύρινου πετεινού» (φωτό)

Τη δική τους Πρωτοχρονιά γιόρτασαν οι Κινέζοι το Σάββατο, για τους οποίους τελειώνει το έτος της μαϊμούς της φωτιάς και ξεκινάει εκείνο του πύρινου πετεινού.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια αυτού (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005) χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία, υπευθυνότητα στη δουλειά και αίσθηση του χρόνου, ωστόσο κατά τη διάρκεια του έτους που γιορτάζουν θεωρείται ότι δεν είναι ιδιαίτερα τυχεροί.

Κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς, που κάθε χρόνο πέφτει σε διαφορετική ημερομηνία (από τέλη Γενάρη μέχρι μέσα Φλεβάρη, καθώς δεν ακολουθούν το Γρηγοριανό ημερολόγιο) οι Κινέζοι φορούν καινούργια ρούχα και καθαρίζουν και στολίζουν τα σπίτια τους, για να συμβολίσουν το νέο ξεκίνημα και τις ελπίδες του καινούργιου χρόνου. Μάλιστα, το τυχερό τους χρώμα είναι το κόκκινο, που φανερώνει την αισιοδοξία αλλά και την εορταστική διάθεση, ενώ η πρωτοχρονιά αποτελεί αφορμή για το μάζεμα της οικογένειας γύρω από το τραπέζι.

Κατά τις παραδοσιακές εορτές, οι οποίες διαρκούν περίπου δύο εβδομάδες και αποτελούν τη μεγαλύτερη διακοπή του κινεζικού ημερολογίου, πραγματοποιούνται χοροί από δράκους και λιοντάρια, οι οποίοι πιστεύεται πως ξορκίζουν τα κακά πνεύματα.

Το Κινέζικο Ωροσκόπιο

Τα ζώδια στο κινεζικό ωροσκόπιο είναι 12 και έχουν όλα ονόματα ζώων. Δεν έχουν σχέση με τα άστρα, με τον μύθο να εξηγεί πως επιλέχθηκαν. Σύμφωνα με αυτόν, όταν ο Βούδας αποφάσισε να εγκαταλείψει τη γήινη του μορφή, κάλεσε όλα τα ζώα να τον αποχαιρετίσουν. Ωστόσο, μόνο 12 εμφανίστηκαν. Ο Βούδας τα τοποθέτησε με τη σειρά που έφτασαν και κάπως έτσι λέγεται πως δημιουργήθηκε ο κινεζικός ζωδιακός κύκλος. Αυτός περιλαμβάνει τον Ποντικό, τον Βούβαλο, την Τίγρη, τον Λαγό, τον Δράκοντα, το Φίδι, το Άλογο, την Κατσίκα, τον Πίθηκο, τον Πετεινό, τον Σκύλο και τον Χοίρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λέγεται πως οι πετεινοί είναι τα ζώα που συμβολίζουν το κίνητρο στο κινεζικό ζωδιακό κύκλο, ενώ έχουν την σταδιοδρομία προτεραιότητα. Είναι εργατικοί και σε θέση να ασχοληθούν με αρκετές δουλειές λόγω των πολλών ταλέντων τους.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.