ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ινδονησία: Μέσα στα βάθη της ζούγκλας υπάρχει μια εκκλησία που μοιάζει με…κότα! (φωτό, βίντεο)

Ινδονησία: Μέσα στα βάθη της ζούγκλας υπάρχει μια εκκλησία που μοιάζει με…κότα! (φωτό, βίντεο)

Βαθιά μέσα στη ζούγκλα της Ινδονησίας βρίσκεται μια πολύ ιδιαίτερη εκκλησία. Μια εκκλησία που μοιάζει με ένα γιγαντιαίο… κοτόπουλο. Το εγκαταλελειμμένο κτίριο, γνωστό στους κατοίκους της περιοχής ως Gereja Ayam (εκκλησία-κότα), προσελκύει εκατοντάδες ταξιδιώτες στους λόφους της περιοχής Magelang στην κεντρική Ιάβα κάθε χρόνο.

Σύμφωνα όμως με τον εκκεντρικό δημιουργό του… το περίεργο αυτό κτίριο δεν είναι ούτε κότα, ούτε εκκλησία.

Ο Daniel Alamsjah εργαζόταν στην Τζακάρτα -550 χιλιόμετρα μακριά- όταν όπως λέει ο ίδιος, είχε ένα όραμα και δέχτηκε ένα μήνυμα από το Θεό να φτιάξει ένα «σπίτι προσευχής» με τη μορφή ενός περιστεριού.

«Ίσως λόγω της χριστιανικής μου πίστης, οι άνθρωποι να πίστεψαν ότι έχτιζα μια εκκλησία. Όμως δεν είναι εκκλησία, αλλά ένα σπίτι προσευχής. Ένας χώρος για όσους πιστεύουν στο Θεό», δήλωσε ο 67χρονος στην ιστοσελίδα Jakarta Globe.

Το 1989 ο Daniel περπατούσε στην περιοχή Magelang, όπου ζούσε η οικογένεια της γυναίκας του, όταν ξαφνικά είδε το μέρος που έβλεπε στα όνειρά του. «Προσευχήθηκα όλο το βράδυ εκεί και είδα ένα όραμα, ότι έπρεπε να χτίσω σε εκείνο το σημείο ένα σπίτι προσευχής».

Ένα χρόνο μετά οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες των χωραφιών του έδωσαν 3.000 τετραγωνικά μέτρα γης στους λόφους Rhema, έναντι 155 ευρώ, τα οποία ξεπλήρωσε σε τέσσερα χρόνια.

Τώρα άνθρωποι από διάφορες θρησκείες -βουδιστές, μουσουλμάνοι και χριστιανοί- ταξιδεύουν στο απομονωμένο αυτό «σπίτι προσευχής» για να προσκυνήσουν ο καθένας με το δικό του τρόπο, σημειώνει η MailOnline.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.