ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καταγγελία του Πάπα Φραγκίσκου για τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» προσφύγων

Καταγγελία του Πάπα Φραγκίσκου για τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» προσφύγων

Ο πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε σήμερα «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης» για πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της τελετής για τους «χριστιανούς μάρτυρες» στην μνήμη του ιερέα Ζαν Αμέλ, που δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ το 2016.

Ξεφεύγοντας από το γραμμένο κείμενο της ομιλίας του, ο πάπας επέκρινε «αυτά τα στρατόπεδα για πρόσφυγες- πολλά από τα οποία είναι πολυπληθή στρατόπεδα συγκέντρωσης- εξαιτίας διεθνών συμφωνιών που μοιάζουν πιο σημαντικές από τα ανθρώπινα δικαιώματα» και αφηγήθηκε την ιστορία που του είπε ένας μουσουλάνος πρόσφυγας, πατέρας τριών παιδιών που τον συνάντησε σε καταυλισμό προσφύγων στην Ελλάδα, ο οποίος του εμπιστεύθηκε ότι είδε την γυναίκα του να της κόβουν τον λαιμό μπροστά του.

«Με κοίταξε και μου είπε: “Πατέρα, είμαι μουσουλμάνος και η γυναία μου ήταν χριστιανή. Ημασταν τρομοκρατημένοι στην χώρα μας…Είδαν έναν σταυρό και της είπαν να τους τον πετάξει. Καθώς εκείνη αρνιόταν, της έκοψαν τον λαιμό μπροστά στα μάτια μου. Αγαπιόμασταν τόσο πολύ” », είπε στον ποντίφηκα.

«Δεν ξέρω τι του συνέβη. Αν κατόρθωσε να βγει από αυτό το στρατόπδο συγκέντρωσης για να πάει αλλού».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.