O πρόεδρος του Περού ζήτησε τη βοήθεια του Πάπα για την κοινωνική ειρήνη

O πρόεδρος του Περού ζήτησε τη βοήθεια του Πάπα για την κοινωνική ειρήνη

Ο πάπας Φραγκίσκος έφθασε την Πέμπτη στο Περού, όπου ο πρόεδρος Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι απηύθυνε έκκληση στον ποντίφικα να τον βοηθήσει να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη στη χώρα όπου πριν από έναν μήνα μια πολιτική κρίση παραλίγο να οδηγήσει στην καθαίρεσή του και οδήγησε σε μια δεύτερη.

Ο αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αφίχθη στο Περού, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του σε κράτη της Λατινικής Αμερικής, από τη γειτονική Χιλή. Εκεί επιδίωξε να αποκαταστήσει την δημόσια εικόνα μιας εκκλησίας τρωθείσας από τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς.

Ο Κουτσίνσκι υποδέχθηκε προσωπικά τον πάπα στο αεροδρόμιο. Λίγο πριν από την άφιξή του, απηύθυνε έκκληση στον Φραγκίσκο να βοηθήσει στην προσπάθειά του να επανενώσει τη χώρα, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε –τόσο στο Περού όσο και διεθνώς– η απόφασή του να απονείμει χάρη στον απολυταρχικό πρώην πρόεδρο Αλμπέρτο Φουχιμόρι.

«Ελπίζω η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου να μας ξαναβάλει στον δρόμο που οδηγεί στην ειρήνη και στον διάλογο», τόνισε ο κεντροδεξιός πρόεδρος μέσω Twitter.

Η δημοτικότητα του Κουτσίνσκι δεν σταματά να πέφτει αφότου απένειμε χάρη και αμνήστευση στον Φουχιμόρι, που εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά.

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στους δρόμους από όπου θα περνούσε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ο πάπας αναμένεται να χοροστατήσει σε μια λειτουργία στη Λίμα την Κυριακή όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν 1 εκατομμύριο πιστοί και πλέον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θύματα των εγκλημάτων που είχαν διαπραχθεί επί των ημερών του Φουχιμόρι αιτήθηκαν ακρόαση του πάπα. Δεν υπάρχει πάντως τέτοια καταχώριση στο επίσημο πρόγραμμά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.