ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πάπας Φραγκίσκος: Τα fake news ξεκινούν από τον Αδάμ και την Εύα!

Πάπας Φραγκίσκος: Τα fake news ξεκινούν από τον Αδάμ και την Εύα!

Σε fake news που δημιούργησε το «φίδι» οφείλεται το προπατορικό αμάρτημα του Αδάμ και της Εύας, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανάλυση που έκανε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο πάπας καταλόγισε στο φίδι ότι αρχικά χρησιμοποίησε «ψευδείς ειδήσεις» που στηρίχθηκαν σε ανύπαρκτα ή παραμορφωμένα γεγονότα, που σκοπό είχαν να εξαπατήσουν και να χειραγωγήσουν».

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κυκλοφόρησε το μήνυμα ως μέρος των προσπαθειών για μάχη κατά των ψευδών ειδήσεων και για να ανακαλύψουμε εκ νέου «την αξιοπρέπεια της δημοσιογραφίας και την προσωπική ευθύνη των δημοσιογράφων να επικοινωνούν την αλήθεια».
Σε αυτό το πλαίσιο προειδοποίησε ενάντια στους κινδύνους διάδοσης των ψευδών ειδήσεων.

«Η παραπληροφόρηση κινδυνεύει να μετατρέψει τους ανθρώπους σε απρόθυμους συνεργούς στην εξάπλωση προκατειλημμένων και αβάσιμων ιδεών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι ψευδείς ειδήσεις αποτελούν σημάδι μισαλλοδοξίας και υπερευαισθησίας, που οδηγούν στη διάδοση του μίσους και της αλαζονείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μήνυμά του, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο το φίδι κατάφερε την Εύα να φάει το φρούτο από το απγορευμένο δένδρο και να το δώσει στον Αδάμ. «Αυτή ήταν μία στρατηγική στην αρχή της ανθρωπότητας, που δημιούργησε την πρώτη ψευδή είδηση», επισήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.