Δεν είναι δυνατόν: Έκαναν το άγαλμα του Αγίου Γεωργίου να μοιάζει με τον «Τεντέν»

Δεν είναι δυνατόν: Έκαναν το άγαλμα του Αγίου Γεωργίου να μοιάζει με τον «Τεντέν»

Εδώ και 500 χρόνια, το ξύλινο άγαλμα του Αγίου Γεωργίου που κοσμεί ένα παρεκκλήσι στην ισπανική πόλη Εστέλα κινδυνεύει να κατασττραφεί αφού μετά το «λίφτινγκ» του από έναν ατζαμή ερασιτέχνη συντηρητή, θυμίζει περισσότερο τον «Τεντέν» παρά τον άγιο της χριστιανικής πίστης.

https://twitter.com/JCSura/status/1011619267089874944

Η απόπειρα να «ανανεωθεί» το ανεκτίμητο κειμήλιο της εκκλησίας κατέληξε σε φιάσκο, και θυμίζει την αντίστοιχη καταστροφή της εικόνας «Ecce Homo», πάλι στην Ισπανία, πριν από έξι χρόνια.

Το άγαλμα και αυτή τη φορά ανέλαβε να «φρεσκάρει» ένας ερασιτέχνης συντηρητής (δάσκαλος χειροτεχνίας σε τοπικό σχολείο) με ολέθρια αποτελέσματα. Έτσι, ο Άγιος Γεώργιος του 16ου αιώνα μετατράπηκε σε έναν ροδομάγουλο νεαρό με φανταχτερή πανοπλία, που ξενίζει με την εμφάνισή του τους πιστούς.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο δήμαρχος της Εστέλα είναι εξάλλος με την καταστροφή του αγάλματος και διεξάγει έρευνα ως προς το γιατί η Εκκλησία δεν ζήτησε την έγκριση του δημοτικού
συμβουλίου προτού αναθέσει το έργο της συντήρησης σε ένα άτομο που – προφανώς – είναι άσχετο με τον χώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαρακτηριστικό είναι ότι για την αποκατάσταση του αγάλματος χρησιμοποιήθηκαν τελείως λάθος υλικά, όπως ακατάλληλες μπογιές και γύψος που το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.