Πάπας Φραγκίσκος: «Η Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς δεν θα ήταν πλέον Μέση Ανατολή»

Πάπας Φραγκίσκος: «Η Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς δεν θα ήταν πλέον Μέση Ανατολή»

«Η Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς δεν θα ήταν πλέον Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την κοινή προσευχή Ορθοδόξων και Καθολικών στο Μπάρι της Ιταλίας.

«Στην περιοχή αυτή υπάρχει ο κίνδυνος να σβήσει η παρουσία των αδελφών μας», πρόσθεσε ο ποντίφικας, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα σε φονταμενταλισμό, κατοχή, υποχρεωτική μετανάστευση «με την σιωπή πολλών και την συνενοχή τόσων». Στην σημερινή ημέρα προσευχής και διαλόγου συμμετέχουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πάπας και Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος ο Β’ και ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας, ο μητροπολίτης Ιλαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήλθαμε ως προσκυνητές στο Μπάρι, παράθυρο ορθάνοικτο προς την Εγγύς Ανατολή, φέροντας στην καρδιά τις εκκλησίες μας, τους λαούς και τόσους ανθρώπους που υποφέρουν. Θέλουμε να τους πούμε: “είμαστε κοντά σας”», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.