Η Qatar Airways προσγειώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Η Qatar Airways προσγειώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Πανηγυρική υποδοχή με αψίδα νερού και παραδοσιακή τελετή καλωσορίσματος για το βραβευμένο αεροσκάφος Airbus A320

Η ταχεία ανάπτυξη της Qatar Airways στην Ευρώπη συνεχίζεται με τη δέσμευση της εταιρείας απέναντι στην Ελλάδα, με την έναρξη νέου δρομολογίου για Μύκονο το Μάιο

Η πρώτη πτήση της Qatar Airways στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, προσγειώθηκε σήμερα στο Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Το αεροσκάφος Airbus A320 καλωσορίστηκε με την καθιερωμένη αψίδα νερού, ενώ ακολούθησε ειδική τελετή υποδοχής για τους VIP καλεσμένους. Το νέο δρομολόγιο που θα εκτελείται 4 φορές την εβδομάδα από τη Ντόχα στη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο σταθμό της εταιρείας στην Ελλάδα, ξεκινά μόλις έναν μήνα πριν από την έναρξη πτήσεων προς τον τρίτο προορισμό της αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα, το πανέμορφο νησί της Μυκόνου.

Η VIP αντιπροσωπεία στην πτήση, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του Qatar Airways Group, κυβερνήτη Jassim Al-Haroon, Αντιπρόεδρο Επιχειρήσεων της Amiri Flight, συμπεριελάμβανε επίσης την αυτού Εξοχότητα Κωνσταντίνο Ορφανίδη, Πρέσβη της Ελλάδας στο Κατάρ και καλωσορίστηκε από την αυτού Εξοχότητα Abdulaziz Ali Al-Naama, Πρέσβη του κράτους του Κατάρ στην Ελλάδα, τον κ. Γιάννη Μπουτάρη, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον κ. Γιώργο Βήλο, Γενικό Διευθυντή Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Qatar Airways Group, η αυτού Εξοχότητα κ. Akbar Al Baker, δήλωσε σχετικά: «Το νέο δρομολόγιο της Qatar Airways στη Θεσσαλονίκη θα ενισχύσει τους δεσμούς του κράτους του Κατάρ και της Ελλάδας και θα εμβαθύνει τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των δύο σπουδαίων χωρών. Η Θεσσαλονίκη, ο δεύτερος προορισμός μας στην Ελλάδα, αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο, προσφέροντας πρόσβαση σε μερικά από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Ελλάδας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε την τουριστική βιομηχανία της χώρας, δίνοντας σε ακόμη περισσότερους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να επισκεφτούν αυτήν την πανέμορφη πόλη».

Ο κύριος Alexander Zinell, Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, πρόσθεσε: «Με χαρά καλωσορίζω την Qatar Airways στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και τις πρώτες προγραμματισμένες πτήσεις από και προς την Ντόχα. Η απόφαση της Qatar Airways, να συμπεριλάβει την Θεσσαλονίκη στο δίκτυο των προορισμών της, αποτελεί σαφή ένδειξη της προοπτικής ανάπτυξης του αεροδρομίου «Μακεδονία». Οι επιβάτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια μπορούν πλέον να επωφεληθούν από τις απευθείας πτήσεις που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το διεθνή κόμβο της Ντόχα και από εκεί προς το εκτενές δίκτυο της Qatar σε όλον τον κόσμο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την Qatar Airways και να την υποστηρίξουμε εξασφαλίζοντας την επιτυχία του νέου δρομολογίου».

Η Qatar Airways λειτουργεί στην Αθήνα από τον Ιούνιο του 2005, ενώ το 2015 αύξησε τον αριθμό των δρομολογίων της στην ελληνική πρωτεύουσα από δύο σε τρεις πτήσεις την ημέρα, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση. Το δρομολόγιο της Αθήνας εκτελείται από ένα μείγμα υπερσύγχρονων αεροσκαφών που διαθέτει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του Boeing 787 Dreamliner. Τον Ιανουάριο του 2018, η Qatar Airways ήταν επίσης η πρώτη αεροπορική εταιρεία που πρώτη έφερε το Airbus A350 στην Αθήνα. Οι πρώτες πτήσεις προς Θεσσαλονίκη αναμένεται να πραγματοποιηθούν με αεροσκάφος Airbus A320, με 12 θέσεις στην Business Class και 132 θέσεις στην Οικονομική Θέση.

Η σταθερή αναπτυξιακή στρατηγική της Qatar Airways στην Ευρώπη συνεχίζεται, με την έναρξη πτήσεων στη Μυκόνου τον Μάιο. Η λειτουργία αυτών των δύο δρομολογίων στην Ελλάδα επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας για την τόνωση του τουρισμού στην Ελλάδα, ειδικά από περιοχές με έντονη παρουσία Ελλήνων όπως η Αυστραλία και η Μέση Ανατολή. Με την έναρξη του δρομολογίου προς Μύκονο, η βραβευμένη αεροπορική εταιρεία θα εκτελεί συνολικά 58 δρομολόγια την εβδομάδα μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Hamad και της Ελλάδας.

Επίσης, το νέο δρομολόγιο θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με το παγκόσμιο δίκτυο της Qatar Airways, μέσω του υπερσύγχρονου κόμβου της Ντόχα, σε περισσότερους από 150 προορισμούς για επαγγελματικά ταξίδια και ταξίδια αναψυχής όπως το Κατάρ, την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, τις Μαλδίβες, τη Σιγκαπούρη, τη Σρι Λάνκα, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ. Το 2018-19, η Qatar Airways αναμένεται να προσθέσει στο δίκτυό της πολλούς ακόμα συναρπαστικούς νέους προορισμούς, όπως το Gatwick και το Cardiff στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Λισσαβόνα στην Πορτογαλία, το Ταλίν στην Εσθονία, τη Βαλέτα στη Μάλτα, τα Cebu και Davao στις Φιλιππίνες, το Langkawi στη Μαλαισία, το Da Nang στο Βιετνάμ, το Μποντρούμ, την Αντάλια και το Χατάι της Τουρκίας, την Μύκονο στην Ελλάδα και τη Μάλαγα στην Ισπανία.

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Κατάρ, αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες, με έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο. Η εταιρεία διαθέτει έναν υπερσύγχρονο στόλο που αριθμεί περισσότερα από 200 αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις σε προορισμούς ταξιδιών αναψυχής ή επαγγελματικών ταξιδιών σε 6 ηπείρους.

Πρόκειται για μια πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρεία, η οποία πρόσφατα κατέκτησε τον τίτλο της «Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας στον Κόσμο για το 2017» στα Skytrax World Airline Awards, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Air Show στο Παρίσι. Πρόκειται για την τέταρτη φορά που η Qatar Airways αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Εκτός από τον τίτλο της Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας, ο εθνικός αερομεταφορέας κατέλαβε επίσης και μία σειρά άλλων σημαντικών βραβείων στην τελετή, όπως αυτών των «World’s Best Business Class», «Best Airline για τη Μέση Ανατολή» και «Best First Class Airline Lounge στον κόσμο».

Πρόγραμμα δρομολογίων:

Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή

Ντόχα (DOH) προς Θεσσαλονίκη (SKG), πτήση QR206 αναχώρηση: 07:40 άφιξη: 12:50

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θεσσαλονίκη (SKG) προς Ντόχα (DOH), πτήση QR206 αναχώρηση: 13:50 άφιξη: 18:40

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.