Οι μαγευτικές παραλίες της Δονούσας (φωτογραφίες)

Οι μαγευτικές παραλίες της Δονούσας (φωτογραφίες)

Οι όμορφες παραλίες της Δονούσας, αμμώδεις νοτιότερα και βοτσαλωτές πιο βόρεια, απέχουν πολύ από το ύφος των οργανωμένων πλαζ και προσφέρουν μοναδική επαφή με τη φύση, κρυστάλλινα νερά και υπέροχους βυθούς.

Ακόμα πιο ερημικές και ανέγγιχτες είναι οι παραλίες στις κοντινές βραχονησίδες Σκουλονήσι, Μάκαρες καιΜελάντιοι ιδανικές επίσης για ψάρεμα και καταδύσεις, όπου θα φθάσετε με ιδιωτικό σκάφος ή ναυλωμένο καΐκι.

Το Βαθύ Λιμενάρι είναι μια μικρή και ήσυχη παραλία στη Δονούσα με βαθυπράσινα νερά και λευκά βότσαλα στα νότια του νησιού. Στα γύρω υψώματα ανακαλύφθηκαν τα υπολείμματα αρχαίου οχυρωμένου Γεωμετρικού οικισμού, ενώ από την παραλία διακρίνεται ο ένας από τους δύο ανεμόμυλους του νησιού. Επειδή δεν έχει εύκολη πρόσβαση δεν συγκεντρώνει πολύ κόσμο και έτσι παραμένει για λίγους και ρομαντικούς.

Η παραλία Βλυχώ είναι η κεντρική παραλία στον όρμο της Καλοταρίτισσας στη Δονούσα, με ψιλό βότσαλο στην ακτή και γαλήνια γαλαζοπράσινα νερά. Συνήθως απάνεμη, αποτελεί ιδανικό αραξοβόλι για σκάφη.


Ο Κέδρος είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Δονούσας, προστατευμένη σε έναν μικρό κόλπο στα νότια του νησιού. Είναι αμμώδης με καταγάλανα νερά.


Για πολλούς το Λιβάδι είναι η ωραιότερη παραλία της Δονούσας, καθώς έχει υπέροχα βαθυπράσινα νερά και λευκή άμμο. Βρίσκεται σε απάνεμο κόλπο κάτω από τον οικισμό Μερσήνι. Υπάρχουν αρμυρίκια για φυσική σκιά ενώ στην αριστερή πλευρά της παραλίας γοητεύουν τα γραφικά «σύρματα», θέσεις όπου οι κάτοικοι φυλάνε τις βάρκες τους το χειμώνα.


Η Λίμνη είναι μια μικρή απομονωμένη παραλία στη Ν.Δ. πλευρά της Δονούσας, με πρόσβαση μόνο από μονοπάτι που ξεκινάει από τον οικισμό του Σταυρού. Με βράχια τριγύρω, μεγάλα βότσαλα στην ακτή και καθαρά νερά, η παραλία Λίμνη προσφέρεται για λίγους.


Η Μέσα Άμμος είναι η μεγαλύτερη και η πιο απόμακρη από τις παραλίες του όρμου της Καλοταρίτισσας στη Δονούσα. Αμμώδης, με υπέροχα νερά και θέα την ψηλότερη κορυφή της Δονούσας, τον Πάπα.


Ο Σταυρός είναι η κεντρική παραλία της Δονούσας στον ομώνυμο οικισμό. Έχει πολύ εύκολη πρόσβαση και είναι από τις πιο πολυσύχναστες του νησιού.

Είναι αμμώδης με αρμυρίκια και πεντακάθαρα νερά. Τριγύρω υπάρχουν αρκετά μαγαζιά καθώς και τσιμεντένια προβλήτα για βουτιές.


Το Σαπουνόχωμα είναι η πρώτη από τις τρεις παραλίες του φιλόξενου όρμου της Καλοταρίτισσας, στα βορειανατολικά του νησιού. Το άνοιγμά της δεν ξεπερνά τα 10 μέτρα, έχει χοντρό βότσαλο στην ακτή και πεντακάθαρα παγωμένα νερά, ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.