ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Βενετία απαγορεύει το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων (φωτό)

Η Βενετία απαγορεύει το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων (φωτό)

Η Βενετία απαγορεύει το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων προκειμένου να μειώσει τον τουρισμό, καθώς η πόλη πνίγεται με 30 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Η απαγόρευση θα περιορίσει τόσο τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων όσο και τη μετατροπή των υφιστάμενων ακινήτων σε καταλύματα. Είναι η πιο πρόσφατη απόφαση σε μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στον περιορισμό του αριθμού των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης από τον περασμένο Μάιο της λειτουργίας νέων εστιατορίων γρήγορου φαγητού.

Η Βενετία, όπως λένε, βυθίζεται, στον τουρισμό και οι Αρχές απαγόρευσαν την δημιουργία νέων ξενοδοχείων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ένα μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, με σκοπό να ελέγξουν τον αριθμό των επισκεπτών. Το κέντρο της Βενετίας ήδη διαθέτει 25.400 δωμάτια προς ενοικίαση, ενώ όπως επισημαίνει η υπουργός Τουρισμού Paola Mar, «έτσι θα διαφυλάξουμε την πολιτιστική κληρονομιά της Βενετίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάθε χρόνο, η Βενετία γεμίζει από 30 εκατομμύρια επισκέπτες, περισσότερο από το ήμισυ του ιταλικού πληθυσμού, γεγονός που ανάγκασε τους ντόπιους να διαμαρτυρηθούν οργανώνοντας διαδηλώσεις. Εν τω μεταξύ, ο πληθυσμός της Βενετίας έχει συρρικνωθεί από 175.000 σε μόλις 55.000 σε 60 χρόνια. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, εάν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, η πόλη δεν θα έχει κατοίκους μέχρι το 2030.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.