ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Dimand θα προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση στο κέντρο της Αθήνας με μίσθωση του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Ομόνοια

Η Dimand θα προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση στο κέντρο της Αθήνας με μίσθωση του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Ομόνοια

Ενδεικτικά, σχεδόν πρίν από μία πενταετία, εν έτει 2012, το Ταμείο είχε απευθύνει πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για τη μίσθωση του κτιρίου για περίοδο 25ετίας με ελάχιστη ετήσια πρόσοδο ύψους 1 εκατ. ευρώ. Μετά τον Πειραιά στα πρώην ακίνητα της Παπαστράτος και την Πάτρα στο πρώην ξενοδοχείο «Μορέας», η Dimand φαίνεται ότι θέλει να προχωρήσει στην πρώτη της μεγάλη επένδυση στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει υποβάλει προσφορά για τη μίσθωση του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Ομόνοια, επί της οδού Σταδίου 65, το οποίο παραμένει κενό τα τελευταία χρόνια και προορίζεται, όπως όλα δείχνουν, για ξενοδοχειακή χρήση.

Το κτίριο, το οποίο αποτελεί συνιδιοκτησία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων με ποσοστά 62% και 38%, αντίστοιχα εξ αδιαιρέτου, είναι από τα λίγα, μεγάλα κτίρια του κέντρου της Αθήνας. Μάλιστα, παραμένει κενό τα τελευταία χρόνια- παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για εκμίσθωσή του στο πλαίσιο ουκ ολίγων, προηγούμενων διαγωνισμών του ΜΤΣ- με δεδομένα την κρίση και την κατάρρευση της εγχώριας αγοράς ακινήτων, την υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και τις μεγάλες διαστάσεις του φαινομένου των άδειων κτιρίων του κέντρου της Αθήνας.
Ενδεικτικά, σχεδόν πρίν από μία πενταετία, εν έτει 2012, το Ταμείο είχε απευθύνει πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για τη μίσθωση του κτιρίου για περίοδο 25ετίας με ελάχιστη ετήσια πρόσοδο ύψους 1 εκατ. ευρώ (επομένως 25 εκατ. ευρώ για την 25ετία) χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα λόγω της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από υποψηφίους μισθωτές.

Τώρα, είναι προφανές ότι το Ταμείο κρίνει καλύτερες τις συνθήκες της αγοράς, εξ’ ού και η προκήρυξη του διαγωνισμού μέσα στον Δεκέμβριο για το ακίνητο των οκτώ ορόφων με μία συνολική επιφάνεια άνω των 10.000 τ.μ. Το Σαρόγλειο Μέγαρο της οδού Σταδίου 65, το οποίο κατασκευάστηκε στη θέση της κατοικίας του Π. Σαρόγλου -εξ ού και η μετέπειτα ονομασία του-, σύμφωνα με τα σχέδια της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), η οποία συνδράμει στο έργο της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και δή των φορέων που συνδέονται με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, «δύναται να χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις εμπορικής ή τουριστικής φύσεως όπως τη δημιουργία πολυκαταστήματος, ξενοδοχείου, πολυτελούς φοιτητικού ξενώνα και γραφεία εταιρειών».

Από την πλευρά της, η Dimand επέδειξε ενδιαφέρον για το ακίνητο, στο πλαίσιο των νέων επενδυτικών πλάνων της εταιρείας: Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, η εταιρεία με επικεφαλής τον κ. Δ. Ανδριόπουλο, προχωρά στη δημιουργία κοινοπραξίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, όπου η τελευταία θα συνεισφέρει κεφάλαια έως 21,5 εκατ. ευρώ, με το υπόλοιπο 65% και κεφάλαια έως 40 εκατ. ευρώ να αντιστοιχεί στη συμμετοχή της Dimand, φθάνοντας συνολικά τα 61,5 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νέο σχήμα έχει δηλώσει ότι επιδιώκει να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες για ανανέωση του κτιριακού αποθέματος στην Αθήνα, όπου, με βάση τις επίσημες έρευνες, πάνω από 8 στα 10 κτίρια του ιστορικού κέντρου χρήζει παρεμβάσεων. Τα νέα projects του joint venture μπορεί να φθάσουν σε αξία έως και τα 250 εκατ. ευρώ, εφόσον συνυπολογισθούν και τα κεφάλαια τρίτων επενδυτών αλλά και τραπεζικός δανεισμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.