ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ωραίοι είναι αυτοί στην Ryanair: Πλάσαραν το υποχρεωτικό ως δωρεάν παροχή

Ωραίοι είναι αυτοί στην Ryanair: Πλάσαραν το υποχρεωτικό ως δωρεάν παροχή

Οι μεγάλες καθυστερήσεις μπροστά στα γκισέ της Ryanair στα περισσότερα αεροδρόμια της Ευρώπης, ανάγκασαν τους υπεύθυνους της εταιρίας να βγάλουν νέα οδηγία. Αυτό φυσικά εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους πελάτες της Ryanair που χωρίς να ταλαιπωρούνται θα ταξιδεύουν χωρίς να κουβαλούν μέσα στο αεροσκάφος την αποσκευή τους.

Φαίνεται σαν έξτρα παροχή όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Απλά οι επικεφαλής της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους το «πέρασαν» σαν έξτρα παροχή.

Τι θα γίνεται από τις 15 Ιανουαρίου και μετά. Οι επιβάτες της Ryanair χωρίς Προτεραιότητα Επιβίβασης (αυτό χρεώνεται εξτρά) θα πρέπει να παραδίδουν στην πύλη , χωρίς χρέωση το μικρό βαλιτσάκι τους που οι Ιρλανδοί το θεωρούν ότι είναι δεύτερη αποσκευή. Γιατί 1η αποσκευή θεωρούν το τσαντάκι που έχουν τα λάπτοτ οι περισσότεροι ταξιδιώτες.

Αυτή λοιπόν είναι η νέα πολιτική αποσκευών της, ως μέρος του προγράμματος “Always Getting Better”.

Το μικρό βαλιτσάκι με τα προσωπικά τους είδη, που έχουν μαζί τους οι επιβάτες , γίνεται δεκτό σε όλα τα αεροσκάφη, σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες. Σε όλες εκτός από τα αεροσκάφη της Ryanair .

Οι επιβάτες που έφθαναν στα γκισέ με την χειραποσκευή τους και το τσαντάκι με το λάπτοτ δεν μπορούσαν να περάσουν στο εσωτερικό λόγω της νέας πολιτικής της Ιρλανδέζικης εταιρίας.

Στα αεροδρόμια γινόταν χαμός με αυτή την οδηγία. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι ι επιβάτες που δεν προλάβαιναν να επιβιβαστούν. Ήταν τόσο μεγάλες οι καθυστερήσεις που αυτό έκανε κακό στην Ryanair.

Για να προλάβουν το γενικότερο κακό «πλάσαραν» αυτό που όλοι οι επιβάτες δικαιούνται (αποσκευή μέχρι 7 η 8 κιλά) σαν έξτρα παροχή. Γι αυτό χρησιμοποίησαν τη λέξη Δωρεάν. Στην ουσία δεν είναι τίποτα Δωρεάν. Είναι υποχρέωση τους.

Οι μάνατζερ της εταιρίας ανακοίνωσε ότι δίνοντας το μικρό βαλιτσάκι στο χώρο αποσκευών διευκολύνει τους επιβάτες.

Η αλήθεια είναι ότι γέμιζε το αεροσκάφος με τα βαλιτσάκια που μπαίνουν στους αποθηκευτικούς χώρους πάνω από τις θέσεις των επιβατών και τα αεροπλάνα της Ryanair ταξίδευαν με άδεια τα «αμπάρια».

Η πληρότητα των αεροσκαφών με τις προσφορές που κάνει η εταιρία , φθάνει το 95% (μετρήσεις Δεκέμβριου ),και στην καμπίνα των επιβατών επικρατούσε το αδιανόητο.

Η Ryanair ανακοίνωσε τώρα νέο όριο στα κιλά για τις μεγάλες βαλίτσες που υποχρεωτικά πήγαιναν στις αποθηκευτικούς χώρους των αεροσκαφών.

Το όριο των μεγάλων αποσκευών αυξήθηκε από 15 κιλά σε 20 κιλά για όλες τις αποσκευές. ( Στις άλλες εταιρίες το δωρεάν όριο είναι 22 κιλά)

Η τιμή για κάθε παραδοτέα αποσκευή μειώθηκε από 35€ σε 25€ για κάθε παραδοτέα αποσκευή των 20 κιλών.

Μόνο οι επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης (συμπεριλαμβανομένων των Plus, Flexi Plus & Family Plus) θα μπορούν να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφους* από 15 Ιανουαρίου 2018.

Οι υπόλοιποι επιβάτες (χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης) θα μπορούν να μεταφέρουν τη μικρότερη χειραποσκευή τους (τσάντα χειρός) στην καμπίνα του αεροσκάφους, ενώ η δεύτερη (μεγαλύτερη) χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη και να τοποθετείται (χωρίς χρέωση) στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους από τις 15 Ιανουαρίου 2018.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε: « Οι επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης θα μπορούν να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφους. Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες θα μπορούν να μεταφέρουν τη μικρότερη χειραποσκευή τους, ενώ η δεύτερη (μεγαλύτερη) χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη και να τοποθετείται (χωρίς χρέωση) στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους.

Αυτό θα επιταχύνει την επιβίβαση των πτήσεων και θα εξαλείψει τις καθυστερήσεις των πτήσεων, παράλληλα με τη νέα πολιτική μας σχετικά με τις αποσκευές, η οποία προσφέρει στους πελάτες μας χαμηλότερες χρεώσεις για την τσάντα και αύξηση κατά 33% των παραδοτέων αποσκευών».

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι Ιρλανδοί χρεώνουν την προτεραιότητα επιβίβασης με 5 ευρώ όταν το εισιτήριο το κλείσουν διαδικτυακά. Και έξι ευρώ αν ο επιβάτης το ζητήσει μετά την κράτηση του εισιτηρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.