Aegean: Αύξηση 12% στην επιβατική κίνηση Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018

Aegean: Αύξηση 12% στην επιβατική κίνηση Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018

H Εταιρεία μετέφερε 680 χιλ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού, με αύξηση 9%, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού η κίνηση ανήλθε σε 808 χιλ. επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 15%.

Οι συνολικές πτήσεις της Εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2% και αξίζει να σημειωθεί ότι η πολλαπλάσια αύξηση της επιβατικής κίνησης ήρθε, πετυχαίνοντας σημαντικά ενισχυμένες πληρότητες της τάξεως του 81% από 76% την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

H κίνηση από την κύρια βάση της Αθήνας αυξήθηκε κατά 14%, με την Εταιρεία να αναπτύσσεται σημαντικά ταχύτερα από την αύξηση της συνολικής αγοράς, η οποία ανήλθε σε 6,5%.

Ιδιαίτερα η κίνηση εξωτερικού της AEGEAN από την Αθήνα σημείωσε αύξηση 19% με σημαντική επένδυση στη διατήρηση πολλών «εποχικών» προορισμών και το χειμώνα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και των επίλογων άμεσης σύνδεσης των επιβατών.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε:

«Το 2018 ξεκίνησε με θετικά πρόσημα στην κίνηση και στην πληρότητα των πτήσεών μας. Η σταδιακή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας, η ωρίμανση στη διαχείριση των ναύλων και του δικτύου, καθώς και η επένδυσή μας στην ενίσχυση και λειτουργία του αεροδρομίου της Αθήνας ως κόμβου διασύνδεσης/μετεπιβίβασης, έχουν συμβάλει στη μερική άμβλυνση της εποχικότητας. Είναι απαραίτητο για όλους μας στον τουρισμό οι προσπάθειες για επέκταση της περιόδου να ενταθούν με επενδύσεις και ευρηματικότητα, νέα προϊόντα και κατάλληλες πολιτικές στήριξης.

Από μεριάς μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών μας με την παράδοση και λειτουργία, κατά τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους, ενός καινούργιου και τριών αναβαθμισμένων lounges σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα. Παράλληλα προγραμματίζουμε 18 νέους προορισμούς και 700.000 επιπλέον θέσεις για το 2018. Οι αρχικές ενδείξεις για τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, παρά την αύξηση της χωρητικότητας του ανταγωνισμού, διαφαίνονται θετικές.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.