Ραδιενεργός κίνδυνος: Ανεστάλη η λειτουργία τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης

Ραδιενεργός κίνδυνος: Ανεστάλη η λειτουργία τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης

Η λειτουργία ενός τερματικού σταθμού του αεροδρομίου της Βουδαπέστης ανεστάλη για μερικές ώρες το βράδυ της Τετάρτης (15/8) διότι υπερθερμάνθηκε ένα εμπορευματοκιβώτιο με το οποίο μεταφερόταν ένα ισότοπο, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Ουγγαρίας.

«Δεν εκλύθηκε στο περιβάλλον υλικό βλαβερό για την (ανθρώπινη) υγεία», διαβεβαίωσε πάντως ο Μάρτον Χάιντου το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, διευκρινίζοντας ότι ο Τερματικός σταθμός 2B έκλεισε για να διευκολυνθεί η διενέργεια ταχείας έρευνας για το περιστατικό.

«Οι επιβάτες είναι απόλυτα ασφαλείς», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τερματικός σταθμός έκλεισε από τις 19:30 (τοπική ώρα – 20:30 ώρα Ελλάδας) ως τις 22:30 (23:30) και επηρεάστηκαν συνολικά οκτώ αφίξεις και ισάριθμες αναχωρήσεις αεροσκαφών, δήλωσε ο Λάσλο Κούρους, εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Βουδαπέστης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.