ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ιρλανδία: Tέλος τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα ΙΧ ως το 2030

Ιρλανδία: Tέλος τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα ΙΧ ως το 2030

Το σχέδιό της να απαγορεύσει την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2030 ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, σε ένα από τα μέτρα που θα υιοθετήσει με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Δουβλίνο εκτιμά ότι μέχρι εκείνο το έτος 950.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση σκοπεύει να αναπτύξει δίκτυο για την επαναφόρτιση των οχημάτων σε όλη την επικράτεια.

Στη σχετική ανακοίνωση προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (17/06) ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ. Σε αυτήν περιλαμβάνεται στο «Σχέδιο δράσης για το κλίμα», το οποίο περιλαμβάνει 180 μέτρα που αφορούν τις επιχειρήσεις, τον κλάδο της οικοδομής, τις μεταφορές, τη γεωργία και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σκοπός του σχεδίου είναι το Δουβλίνο να πετύχει τους στόχους του αναφορικά με τη μείωση των αεριών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να τεθεί η Ιρλανδία «στον δρόμο προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ως το 2050», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Δουβλίνο ελπίζει να καταφέρει να αυξήσει ως το 2030 το επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, από το 30% που είναι τώρα, στο 70%. Το σχέδιο προβλέπει, επίσης, την κατάργηση του μη ανακυκλώσιμου πλαστικού και την επιβολή μεγαλύτερης φορολογίας στην παραγωγή υλικών που ανακυκλώνονται δύσκολα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.